Το ''Πατριαρχείο Κιέβου'' για τις αποφάσεις του Φαναρίου και η επιστολή Φιλαρέτου

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

Μια “ψυχρή” ανακοίνωση εξέδωσε το λεγόμενο “Πατριαρχείου του Κιέβου” σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με την Ουκρανία.
Το “Πατριαρχείο του Κιέβου” σχολιάζοντας τόνιζει ότι “σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί πριν, περιμένουμε μια επίσημη θέση με λεπτομέρειες σχετικά με τις Συνοδικές αποφάσεις που ελήφθησαν, και ιδιαίτερα για τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας”.
“Το Πατριαρχείο του Κιέβου εκφράζει την ελπίδα ότι, με τις κοινές προσπάθειες όλων των πλευρών που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία, οι εργασίες προετοιμασίες θα ολοκληρωθούν άμεσα και με επιτυχία. Μετά η “Ενωτική Σύνοδος” θα εγκρίνει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με την ένωση, καθώς και την εκλογή του Επικεφαλής της Εκκλησίας” – αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.
Επίσης η ανακοίνωση προσθέτει: “Μετά από αυτή την διαδικασία και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας θα παραδοθεί στα χέρια του Επικεφαλής της Εκκλησίας”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπος Ζόρια Ευστράτιος, με σχόλιο του στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, κάνει σαφείς υπαινιγμούς πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους παρτενέρ τους.
Η επιστολή Φιλαρέτου
Προ ημερών ο αυτοαποκαλούμενος Πατριάρχης Φιλάρετος Ντενισένκο του λεγόμενου “Πατριαρχείου του Κιέβου” απέστειλε επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, σχετικά με τις εκλογές του Επικεφαλής της “Ενιαίας Εκκλησίας”.
“Σύμφωνα με την έκκλησή σας, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, ως Επικεφαλής της “Ενιαίας Ορθόδοξης Εκκλησίας” – αναφέρει μεταξύ άλλων στην επίστολή του ο Φιλάρετος Ντενισένκο.
Ταυτόχρονα όμως ο Φιλάρετος ζητά από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να είναι επίτημος Πατριάρχης, και να προεδρεύσει της Ιεράς Συνόδους της Ενιαίας Εκκλησίας.
Επίσης στην σχετική επιστολή την οποία ο Φιλάρετος Ντενισένκο χαρακτηρίζει εμπιστευτική, εκφράζει την επιθυμία προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να ευλογήσει την εκλογή του Μητροπολίτη Περιεσλαβ Επιφανίου του “Πατριαρχείου Κιέβου”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έ.έ., Διεθνή Επιστημονική … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος … [...]