Το ''Πατριαρχείο του Κιέβου'' χαιρετίζει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο αυτοαποκαλούμενος Πατριάρχης του Κιέβου Φιλάρετος (Ντενισένκο)
Ρεπορτάζ: Romfea.gr

Μετά από απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που λήφθηκε στις 31 Αυγούστου, ορίστησαν δύο Έξαρχοι στο Κιέβο στα πλαίσια της προετοιμασίας για την απονομή Αυτοκεφάλου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες το λεγόμενο “Πατριαρχείο του Κιέβου” στην είδηση αυτή, εξέφρασε την ικανοποιήση του για την εξέλιξη των γεγονότων.
“Το Πατριαρχείο Κιέβου χαιρετίζει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αναμένουμε μια γόνιμη συνεργασία… Ο διορισμός Εξάρχων του Πατριαρχείου στο Κιέβο, αποτελούν ανάγκη για να παρακολουθήσουν την κατάσταση και να επικοινωνήσουν με όλες τις πλευρές ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση της απόφασης” – αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αυτοαποκαλούμενο “Πατριαρχείου του Κιέβου”.
Να σημειωθεί ότι οι Έξαρχοι Ιεράρχες από το 2015 ήταν προσωπικοί εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη στις συνομιλίες για την ενοποίηση των Ορθόδοξων Εκκλησιών στην Ουκρανία.
Επίσης, κατ ‘επανάληψη είχαν ανατεθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εκπροσωπούν το Πατριαρχείο στους εορτασμούς στην Ουκρανία, κυρίως, τον Ιούλιο του 2018 κατά τον εορτασμό της 1030ης επετείου του Βαπτίσματος των Ρως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θέλεις να συναντήσεις το Θεό;

Ο αββάς Ολύμπιος διηγήθηκε: «Κάποτε κατέβηκε στη Σκήτη ένας ιερέας των ειδωλολατρών και ήρθε και κοιμήθηκε στο κελλί μου. Όταν είδε τον τρόπο ζωής των μοναχών με … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ

Θυγάτηρ Παφνουτίου του Αιγυπτίου Η Οσία Ευφροσύνη έζησε στα χρόνια του Θεοδοσίου του μικρού [περί το 410 μ.Χ.), ήταν μοναχοκόρη και πολύ πλούσια. Ο πατέρας της Παφνούτιος … [...]

ΚΑΝΑ: Η προσευχή ως μεσιτεία

Από το πρώτο κιόλας θαύμα του Χριστού, ο ρόλος της Θεοτόκου αναδεικνύεται με τρόπο σαφή και αναντίρρητο. Κάποιες λεπτομέρειες στο γεγονός της Κανά μαρτυρούν τον διαρκή … [...]