Το Πρίζρεν επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος (ΦΩΤΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

To Πρίζρεν την πόλη του Κοσσυφοπεδίου επισκέφθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.
Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας έφτασε στο Κοσσυφοπέδιο, συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιο.
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος περπάτησε στους δρόμους της πόλεως, όπου κλήρος, πιστοί και δεκάδες παιδιά έσπευσαν να λάβουν την ευλογία του.
Επίσης ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ι.Μ. Ταξιαρχών, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από την αδελφότητα, ενώ θαύμασε από κοντά τα αναστηλωτικά έργα
Στη συνέχεια ο κ. Ειρηναίος έφτασε στον περίφημο Ναό της Παναγίας της Λιέβισκα την οποία είχαν μετατρέψει οι Τούρκοι σε τζαμί, και αναστηλώθηκε το 1950.
Η εν λόγω Εκκλησία είναι Σερβοβυζαντινής αρχιτεκτονικης και έχει υπέροχες μεσαιωνικές τοιχογραφίες, έπεσε όμως θύμα της πολιτικής αντιπαράθεσης Σέρβων – Αλβανών κατά το έτος 2004.
Να αναφερθεί ότι το 2006 εντάχθηκε από την UNESCO στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε κίνδυνο.
Τέλος ο Πατριάρχης Σερβίας, επισκέφθηκε την Θεολογική Σχολή του Πριζρέν όπου για 12 ολόκληρα χρόνια διακόνησε ως Καθηγητής και Πρύτανης.
{youtube}hg_pu3_T0F0{/youtube}
{youtube}Ji8w_Vfmw2w{/youtube}
{youtube}74A1HeDggl4{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μυστικό δείπνο

Η Ελένη με τον άντρα της και τα πέντε παιδιά τους πήγανε μια μικρή εκδρομή, λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα. Είχανε υποσχεθεί στα παιδιά παιχνίδι, και φαγητό στην … [...]