Το «Χριστός Ανέστη» στην Αγία Τριάδα Αιγάλεω (ΦΩΤΟ)

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος

Παρουσία χιλιάδων πιστών κάθε ηλικίας εψάλλει το “Χριστός Ανέστη” στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Αιγάλεω.
Στην Ακολουθία της Αναστάσεως χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο και τους συνεφημερίους του.
Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Πέτρος ανέγνωσε την Πασχάλιο Εγκύκλιο του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.
”Η Ανάσταση του Σωτήρα μας Χριστού, συνιστά τον θεμέλιο λίθος της πίστεώς μας. Χωρίς Αυτήν τίποτε άλλο δεν θα είχε νόημα. Η Ανάσταση του Χριστού είναι καταρχάς η ισχυρή εγγύηση της δικής μας αναστάσεως, σύμφωνα και με την διαβεβαίωση του Αναστάντος Χριστού «Καγώ εάν υψωθώ εκ της γης, πάντας ελκύσω προς εμαυτόν» (Ιω. 12,32)” αναφέρει μεταξύ άλλων η εγκύκλιος.
”Αποστολή της Εκκλησίας είναι να ενώνει και όχι να χωρίζει τους ανθρώπους. Η δυσπιστία όμως και η πλήρης απιστία πολλών αδελφών δεν πρέπει να μας χωρίζει. Εμείς που πιστεύουμε ας μη βλέπουμε τους άλλους ως περιθωριακά άτομα. Αυτό που μας χωρίζει ως «πιστεύω» ας γίνει ελπίδα ενότητας μέσω της θερμής μας προσευχής υπέρ των δύσπιστων αδελφών μας” προσθέτει σε άλλο σημείο η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου.
”Φωτίζει πλέον το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως, που μας καλεί σε μια ζωή αγάπης προς τους αδελφούς, κατανόησης στα προβλήματα τους, ελπίδας στα όνειρα της νεολαίας, παρηγοριάς στα γηρατειά, στήριξης των πτωχών, των ανέργων, των πολλαπλώς εμπερίστατων αδελφών μας” αναφέρει στην εγκύκλιο του ο Σεβασμιώτατος.
”Πάσχα σημαίνει πέρασμα σε μια καινούρια ζωή. Είναι μια διάβαση από τον ατομισμό και τη μοναξιά στην κοινωνική συμβίωση, ένα άλμα από την αδιαφορία στη στοργή έναντι των αδελφών μας. Πάσχα σημαίνει απαγκίστρωση από τα πάθη και τις αδυναμίες μας και ένα φτερούγισμα προς την ελευθερία «της δόξης των τέκνων του Θεού» (Ρωμ. 8,21). Εφεξής ας μας φωτίζει το Φως της Αναστάσεως, να μάθουμε να αγαπάμε αληθινά, να συγχωρούμε, να σκουπίζουμε δάκρυα και να χαιρόμαστε με όλους μέσα στη πλησμονή της χαράς της Αναστάσεως” υπογραμμίζει κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος στην εγκύκλιό του.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου.
Τέλος να σημειωθεί ότι στην ακολουθία της Αναστάσεως παρέστησαν η Περιφερειάρχης Αττικής κα. Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτριος Μπίρμπας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]