Το ''ύστατο χαίρε'' στον Αρχιεπίσκοπο Βρότσλαβ Ιερεμία (ΦΩΤΟ)

Του Γεώργιου Μπετλέικο | Romfea.gr

Στις 19 Απριλίου τ.ε. στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος τελέστηκαν η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βρότσλαβ και Στσέτσιν κυρού Ιερεμίου.
Στις 9:00 άρχισε η Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, συλλειτουργούντων όλων των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Πολωνίας.
Της Θ. Λειτουργίας μετείχαν επίσης 70 περίπου Ιερείς και αμέτρητα πλήθη κόσμου, τα οποία δεν μπόρεσε να χωρέσει ο Ιερός Ναός.
Παρόντες ήταν και οι προκαθήμενοι ή εκπρόσωποι των άλλων χριστιανικών Εκκλησιών, των Αρχών της Δημοκρατίας της Πολωνίας, των Τοπικών Αρχών του Βρότσλαβ και του Στσέτσιν, της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας Βαρσοβίας με επικεφαλής τον Πρύτανη της, πλήθη πιστών από την Επαρχία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Ιερεμίου, και όχι μόνον.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας, κ. Αντρέι Ντούντα, απηύθυνε επιστολή στην οποία υπογράμμιζε, μεταξύ άλλων, ότι στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Ιερεμίου, «έχουμε χάσει έναν άνθρωπο με μεγάλο πνεύμα, ο οποίος θυσιάστηκε πολύ για την Εκκλησία, την πατρίδα και τον πολιτισμό της».
Τέλος ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, απευθυνόμενος στον κεκοιμημένο Αδελφό του εν Αρχιεροσύνη, είπε χαρακτηριστικά: «Δέσποτα, είσαι ευλογημένος, ζεις και μένεις μαζί μας. Αυτά μας διδάσκει η Εκκλησία μας…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκεί που δεν φαίνεται o Θεός

Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός,στη πραγματικότητα υπάρχει!Εκεί που νομίζεις ότι είσαι μόνος,εκεί είναι που σε περιτριγυρίζει ο Θεός.Εκεί που λες ότι κανείς δεν σε ακούσει, … [...]

Νεο-αθεΐα και Νέοι

Πολλοί νέοι γοητεύονται από ένα κύμα νεο-αθεΐας το οποίο κατακλύζει το Ίντερνετ και τα ΜΜΕ. Οι νεο-άθεοι προβάλλουν ως βάση του αγνωστικισμού τους, της άρνησής τους να … [...]

«Αναζητώντας την Αγιότητα»

Σύμφωνα με τον π. Αλέξανδρο Σμέμαν: «Η αγιότητα των αγίων δεν είναι παρά η αποκάλυψη και η πραγματοποίηση της αγιότητας που ο καθένας μας έλαβε κατά την ημέρα του … [...]