Το ''ύστατο χαίρε'' στον μακαριστό Γέροντα Αιμιλιανό

Ορμύλια | Κώστα Τζιβανίδης

Το ύστατο χαίρε στον μακαριστό Γέροντα Αιμιλιανό είπε σήμερα, Παρασκευή 10 Μαϊου κλήρος και λαός στην Ιερά Κοινοβιακή Μονή της Ορμύλιας.
Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Προηγουμένου της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, πραγματοποιήθηκε στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Στην Εξόδιο συμμετείχε πλειάδα Ιεραρχών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Σερβίας, την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και Καθηγούμενοι του Αγίου Όρους.
Το γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου προς την Καθηγουμένη Νικοδήμη Μοναχή, ανέγνωσε ο Εκπρόσωπος του Πατριάρχη, Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος.
Νωρίτερα τον μακαριστό Γέροντα Αιμιλιανό χαιρέτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έφτασε στη Μονή συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο θεσπιών κ. Συμεών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]