Το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Μητροπολίτη Λήμνου Ιερόθεο

Το «ύστατο χαίρε» απεύθυνε στον μακαριστό Μητροπολίτη τους, Ιερόθεο, πλήθος πιστών και ο κλήρος της Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου την Τετάρτη, στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας Μύρινας.
Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες και οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα στα δύο ακριτικά μας νησιά για τρεις μέρες.
Στο νησί βρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Σύρου Κέας Τήνου Ανδρου και Μυκόνου κ.κ Δωρόθεος, ο Μητροπολίτης Αμαρουσίου Κηφισιάς και Ωρωπού κ.κ Κύριλλος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Ηγούμενος της Ιεράς μονής Βλαττάδων Νικηφόρος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Σε ένδειξη πένθους, παρέμειναν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου, ενώ έκλεισαν και τα καταστήματα από τις 12.00 μ.μ. έως και το πέρας της εξοδίου ακολουθίας.
Η υποδοχή του ιερού σκηνώματος έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Μύρινας περί τις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ ακολούθησε ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου από τους ιερείς.
Νωρίς το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία και ακολούθησε ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου από τους ιερείς, και λαϊκό προσκύνημα. Η έναρξη της εξοδίου ακολουθίας ήταν στις 5 το απόγευμα ενώ υπήρχε και στρατιωτικό άγημα απόδοσης τιμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Από την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 έχουν αρχίσει οι εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που … [...]