Το ''ύστατο χαίρε'' στον Μητροπολίτη Νεζίν και Πριλούκι Ειρηναίο (ΦΩΤΟ)

Του ανταποκριτή της Romfea.gr στο Κιέβο, Αντωνίου Μασλώφ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Νεζίν και Πριλούκι κυρού Ειρηναίου στο Καθολικό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.
Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Να σημειωθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Νεζίν και Πριλούκι κυρός Ειρηναίος εκοιμήθη το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 55 ετών.
Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: ”Ο μακαριστός κυρός Ειρηναίος αγωνιζόταν διαρκώς, έδωσε μάχη με την ασθένεια του και ήταν πάντοντε το καλό παράδειγμα Χριστιανού και Ποιμένα”.
Να αναφερθεί ότι το Καθολικό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ήταν κατάμεστο από πλήθος πιστών, καθηγητών και φοιτητών των θεολογικών Σχολών του Κιέβου, οι οποίοι έσπευσαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ποιμενάρχη τους.
Τέλος να σημειωθεί ότι η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτου Νεζίν και Πριλούκι κυρού Ειρηναίου σύμφωνα με την επιθυμία του πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Φοβεράς Προστασίας στο Κρασνογιάρσκ.
{youtube}y6L-L3sxA_U{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Αγιος Λουκας ο Ευαγγελιστης

Καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας. Ἦταν γιατρὸς στὸ ἐπάγγελμα, ὅμως γνώριζε πολὺ καλὰ τὴ ζωγραφικὴ τέχνη. Μάλιστα σὲ αὐτὸν ἀποδίδονται οἱ πρῶτες εἰκόνες τῆς … [...]