Το ''ύστατο χαίρε'' στον πρώην Περιστερίου κυρό Χρυσόστομο (ΦΩΤΟ)

Περιστέρι | Δήμητρα Παναγοπούλου

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτου πρ. Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελοστρίας Περιστερίου.
Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Να αναφερθεί ότι νωρίτερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Να σημειωθεί ότι από χθες το βράδυ τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, το σεπτό σκήνωμα του κυρού Χρυσοστόμου με χιλιάδες πιστούς να συρρέουν για να τον αποχαιρετήσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρώην Ποιμενάρχη τους.
Επικήδειο λόγο ανέγνωσε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. π. Σεραπίων Μιχελάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιατερίου κ. Κλήμης και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Περιστεριού κ. Ανδρέας Παχατουρίδης με τους Αντιδημάρχους Περιστερίου, ο Δήμαρχος Αγίου Γεωργίου Καραϊσκάκη Ν. Άρτας, οι Αντιδήμαρχοι Περιστερίου, εκπρόσωποι των πολιτικών και πολιτειακών αρχών.
Ο Μητροπολίτης Περιστεριού κ. Κλήμης ομίλησε για την ζωή και το έργο του προκατόχου του, ευχαριστώντας τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην Εξόδιο Ακολουθία του προκατόχου του.
Μετά τον τελευταίο ασπασμό η σορός του μακαριστού πρώην Μητροπολίτου Περιστεριού εξήλθε του Μητροπολιτικού Ναού για να σχηματιστεί η πομπή μέχρι το Κοιμητήριο Περιστεριού, όπου και ετάφη δίπλα στον πρώτο Μητροπολίτη Περιστερίου μακαριστό Αλέξανδρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε παραιτηθεί πριν από μερικούς μήνες για λόγους υγείας, ενώ εδώ και μερικές μέρες νοσηλευόταν στην εντατική του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12752 – Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τίμησε τη προσφορά ενός σπουδαίου μελετητή του Αγίου Όρους

Ένας παλαιογράφος και κωδικολόγος με 50 χρόνια εμπειρίας στη μελέτη των βιβλιοθηκών του Αγίου ΌρουςΤο έργο του διαπρεπούς και διεθνούς κύρους παλαιογράφου και κωδικολόγου … [...]

12748 – Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δίδαξε σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς υποτρόφους στο Βατοπαίδι

Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου ε.ε. ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, προκειμένου να συμμετάσχη ως διδάσκων … [...]