Το ''ύστατο χαίρε'' στον πρ. Ηλιουπόλεως Σπυρίδων (ΦΩΤΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Το “ύστατο χαίρε” είπαν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, κλήρος και λαός στον μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Ηλιουπόλεως κυρό Σπυρίδωνα.
Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιεράρχες τους Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Εκπρόσωπος του Προέδρου του Λιβάνου Μισέλ Αούν και του Πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, στην εξόδιο ακολουθία ήταν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ηλία Φαρζλέι
Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από κληρικούς, πιστούς καθώς και πνευματικά τέκνα του μακαριστού Μητροπολίτου.
Ο Πατριάρχης Ιωάννης στην ομιλία του έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με φόβο Θεού, που αφιέρωσε την ζωή του στην διάδοση του Ευαγγελίου και στην αγάπη του πλησίον.
Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας πρόσθεσε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Σπυρίδωνας αποτελεί παράδειγμα Ιεράρχου και ποιμένος, και του οποίο το παράδειγμα θα μας διδάσκει πάντοτε.
Τέλος ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφέρθηκε στο μεγάλο πνευματικό και κοινωνικό έργο του μακαριστού Μητροπολίτου, τοποθετώντας στο φέρετρο το εθνικό μετάλλιο της Δημοκρατίας του Λιβάνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]