Τρίτη Γενική Ιερατική σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου

Σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου ε.ε. πραγματοποιήθηκε η τρίτη Γενική Ιερατική Σύναξη από την ημέρα ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος.
Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στο άρτι εγκαινιασθέν Παρεκκλήσιο του Ιερού Χρυσοστόμου στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και με την παρουσία όλων των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε πρωινό στους ιερείς στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου.
Κατόπιν στην αίθουσα ιερατικών συνάξεων πραγματοποιήθηκε η γενική ιερατική σύναξη, όπου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα πεπραγμένα και ιδιαιτέρως στα λαμπρά εγκαίνια του Παρεκκλησίου του Ιερού Χρυσοστόμου στο Επισκοπείο, τα οποία τελέσθηκαν πριν λίγες ημέρες.
Στη συνέχεια, έδωσε σαφείς οδηγίες τόσο για πνευματικά όσο και για διοικητικά θέματα που απασχολούν την τοπική μας Εκκλησία.
Τόνισε την ανάγκη προσοχής των κληρικών στο σύγχρονο πρόβλημα της εκκοσμίκευσης που παρατηρείται κατά την τέλεση των μυστηρίων του γάμου και της βάπτισης.
Επίσης, ζήτησε την συνεχή επαγρύπνηση των ιερέων στις χιλιαστικές και νεοπροτεσταντικές αιρετικές δραστηριότητες που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα και συνέστησε στους ιερείς να ενημερώσουν σχετικώς το ευσεβές πλήρωμα.
Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους ιερείς για την παρουσία τους στην ιερατική σύναξη και ζήτησε την στήριξη και την προσευχή τους στον αγώνα του Επισκόπου τους για μια νέα πνευματική αναπτέρωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΖ΄ (17η) Ιουλίου, μνήμη της Αγίας και καλλινίκου Μάρτυρος ΜΑΡΙΝΗΣ.

Μαρίνα η μακαρία κόρη και καλλιπάρθενος Μάρτυς ήτο από την Αντιόχειαν της Πισιδίας, τον καιρόν Διοκλητιανού ή Κλαυδίου Καίσαρος εν έτει σο΄ (270), από γονείς περιφανείς. … [...]

Δεν εχουμε αλλο δρομο απο την αγαπη! Μολις κυκλοφορησε το νεο βιβλιο του Μακαριστου Μητροπολιτη Σισανιου και Σιατιστης Παυλου

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΗ αγάπη είναι, η ζωή και η ζωή έχει αξία όταν βιώνεται σαν αγάπη. Οι εγωισμοί, ο φθόνος, οι ιδιοτροπίες, που διώχνουν την αγάπη απ' την καρδιά μας, είναι … [...]