Τρίτη της Διακαινησίμου στην Ι.Μ. Ομπλού (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, στην Ιερά Μονή Ομπλού εορτάσθηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Δεσποινής ημών Θεοτόκου, σύμφωνα με την Αγιορείτικη τάξη.
Στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. π. Νεκτάριος, πλαισιούμενος από Ιερείς με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτανευτική πομπή της Εφεστίου Εικόνας της Μονής, άλλων ιερών εικόνων αλλά και Ιερών Λειψάνων.
Η Λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Ομπλίτισσας έλαβε χώρα στον ευρύτερο χώρο της Μονής και συγκεκριμένα στα παρεκκλήσιά της: του Αγίου Νεκταρίου, των Αγίων Πάντων και των Αγίων Επτά Παίδων των εν Εφέσω, για να καταλήξει στο Καθολικό όπου έγινε και η απόλυση.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την λιτανευτική πομπή τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]