Τριάντα χρόνια από τον θάνατο του Επισκόπου Νιτρίας Γεωργίου Γκαδούνα

Σήμερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον ιερό ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο χωριό Δαγόττο, περίχωρο της Ναϊρόμπης.
Της ευχαριστηριακής αυτής συνάξεως προεξείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπης κ. Μακάριος, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Ναϊρόμπης και των περιχώρων.
Μετά τη θεία λειτουργία τελέστηκε μνημόσυνο για τους συγγενείς του αείμνηστου Επισκόπου Γεωργίου. 
Να υπενθυμίσουμε ότι ο αείμνηστος προερχόταν εκ των εν χηρεία ιερωμένων της εποχής εκείνης.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε για τον ζήλο, την πίστη και την ελπίδα αλλά και την αγωνιστικότητα και ταπείνωση που χαρακτήριζαν τον αείμνηστο, αφού αυτός ήταν ο πρώτος που φύτεψε, κυριολεκτικά, το δέντρο της Ορθόδοξης πίστης εδώ στην Κένυα, κάτω από δύσκολες συνθήκες στη δεκαετία του ’30.
Κάλεσε δε τους νεώτερους να μιμηθούν το παράδειγμά του και να συνεχίσουν το έργο του για το οποίο πραγματικά ο ίδιος αγωνίστηκε με υπεράνθρωπες προσπάθειες να φέρει εις πέρας.
Ακολούθησε πομπή στη συνέχεια προς τον τάφο του που βρίσκεται ακριβώς στον περίβολο του ιερού ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος, με τη συμμετοχή των ιερέων και πλήθος κόσμου, τέλεσε το καθιερωμένο μνημόσυνό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η πιο παλιά καμπάνα στην Κέρκυρα

Η παλαιότερη, πιθανότατα, καμπάνα του νησιού εντοπίστηκε και παρουσιάζεται από τον Γεράσιμο Δημουλά μέσα από άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή … [...]