Τριήμερο κυριών στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου και Θυρανοίξια Παρεκκλησίου (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο πλέον τριήμερο κυριών και δεσποινίδων από την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.
Οι 100 περίπου κυρίες έζησαν στιγμές πνευματικής ανάτασης με μελέτη αγιογραφικών αναγνωσμάτων, Θ. Λειτουργία και Αγρυπνία.
Τραγούδησαν, γνωρίστηκαν και επικοινώνησαν, ψυχαγωγήθηκαν στο όμορφο περιβάλλον, γλέντησαν και χόρεψαν, συζήτησαν, έγιναν για λίγες ώρες παιδιά, πήραν – κατά γενική τους ομολογία – δύναμη και κουράγιο για τον αγώνα του χειμώνα.
Την Κυριακή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία από την εκλεκτή Ψυχίατρο – Ψυχολόγο κ. Κώνστα με θέματα που αφορούν την καθημερινότητα αλλά ιδιαιτέρως την κάθε οικογένεια για επίλυση δυσκολιών και προβλημάτων.
Το παρόν έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ο οποίος συνεχάρη την κ. Κώνστα και ευχήθηκε σε όλες τις κυρίες να κρατήσουν ως Ιερά παρακαταθήκη όλα όσα αποκόμισαν το ευλογημένο τριήμερο.
Το απόγευμα της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και της Αγίας Θεοπρομήτορος Αννης. Το ναϋδριο ανήκει σε ευσεβή οικογένεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]