Τρισάγιο για τον Λαρίσης Ιγνάτιο από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Προσκυνηματική επίσκεψη πραγματοποιεί το τρέχον χρονικό διάστημα εις την Αθωνική Πολιτεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από Κληρικούς και Λαϊκά Στελέχη της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του, ο Σεβασμιώτατος, ετέλεσε εις τον Ιερό Ναό του Καθίσματος της «Παναγίας της Πορταΐτίσσης» Αρχιερατικό Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου, ενώ προεξήρχε και της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, η οποία ετελέσθη εις τον Καθολίκο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων, πλαισιούμενος μεταξύ των άλλων από τον Καθηγούμενο της Ι.Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ναθαναήλ και τον Προηγούμενο αυτής π. Βασίλειο (Γοντικάκη), τελώντας προ της Απολύσεως, Αρχιερατικό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει δεκατεσσάρων (15) ετών από την εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού, από Σάμου και Ικαρίας Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β΄ (Χρυσοφάκη), ο οποίος εκοιμήθη οσιακά εις το Ιερό κάθισμα της «Παναγίας της Πορταΐτίσσης» την 9η Ιούλιου του 2003.
Παράλληλα, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη εις την Ιερά Μονή Καρακάλλου, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, ο οποίος και πρόεστη της πανηγύρεως επί τη εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς επίσης και με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Εφραίμ, με τους οποίους και αντάλλαξαν εόρτιες ευχές.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ξαναγυρνά

Το χαμόγελο που στέλνεις ξαναγυρνά σε σένα.   Ινδική παροιμία … [...]

10891 – Οι χριστιανοί ως μιμητές Χριστού

- Γέροντα, βλέπω άτομα με πνευματικό αγώνα να λογομαχούν, ακόμη και να χωρίζουν επικαλούμενοι το καλό ή τον Θεό! Να μην δέχονται μια διαφορετική γνώμη πέραν της δικής … [...]