Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αμοργό (ΦΩΤΟ)

Με αναστάσιμο και πανηγυρικό χαρακτήρα στο νησί της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης στην Αμοργό εόρτασε τα ονομαστήρια του ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ αφορμήν λαβών εκ της Ευαγγελικής Περικοπής.
Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Δεναξάς, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Φανερός, ο Ιεροκήρυξ της Ι.Μ.Θήρας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Καραμολέγκος, ο Αρχιδιάκονος της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Αλέξιος Κουρτέσης, ο Διάκονος της Ι.Μ. Θήρας Χαράλαμπος Σαλίβερος, συμπροσευχομένων του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αμοργού Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Θεολογίτη και Εφημερίων της νήσου Αμοργού.
Συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Νικόλαος Φωστιέρης, ο Διοικητής του Α.Τ. Αμοργού κ. Κωνσταντίνος Κυπριωτάκης, ο Υποπλοίαρχος κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ., Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του νησιού και πλήθος ευλαβών Χριστιανών.
Την Θεία Λειτουργία ελάμπρυνε με την ψαλμωδία του ο Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Φανερωμένης) Χολαργού κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, καθώς και ο κ. Μάρκος Γαβράς, Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμοργού.
Το μεσημέρι τελέσθηκε Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμοργού κατά το τοπικό έθος επιστροφής των Ιερών Εικόνων της Παναγίας και του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μονή Χοζοβιωτίσσης όπου τελέσθηκε ομοίως η Ακολουθία του Εσπερινού.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]

Ο Μέγας και Άγιος Κωνσταντίνος

Και μόνο το όνομα Κωνσταντίνος ν’ ακουσθεί, συγκινεί κάθε χριστιανική καρδιά, όχι μόνο σήμερα αλλά από πολλά χρόνια πριν, διότι συνδέεται με τους θρύλους της φυλής, … [...]