Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Οσίου Λαυρεντίου του εν Σαλαμίνι στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία.
Ανήμερα της εορτής το πρωί, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαλαδελφείας κ. Γαβριήλ, παρουσία του ιερού κλήρου, υποδέχθηκε στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού το Ιερό Λείψανο του Οσίου Πατρός ημών Λαυρεντίου του εν Σαλαμίνι, τα οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολογωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Προκοπίου Γεωργίου.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Πανηγυρικής Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.
Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λογια στην προσφυγική Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων κ. Κωσταντίνο, εκφράζοντας τόσο τον σεβασμό του προς το πρόσωπό του, όσο και την ευγνωμοσύνη του για την αποδοχή της προσκλήσεως να κομίσει το Ιερό Λείψανο του Οσίου Λαυρεντίου και να προεξάρχει της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. 
Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θεάρεστο βίο των Αγ. Αναργύρων και στην ιστορία του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Λαυρεντίου, ενώ εξέφρασε την χαρά του για την προσφορά του Ιερού Λειψάνου στα χέρια του Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και την παραμονή του στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Ναού.
Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ως ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης στην υψηλή δωρεά προσέφερε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων ένα αντίγραφο της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βουρλιωτίσσης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Λαυρεντίου, το οποίο ανακαινίσθηκε προσφάτως υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, μερίμνη του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη φυλάσσεται η παλαιά και θαυματουργός Ιερά Εικόνα του Οσίου Λαυρεντίου, με την οποία συνδέθηκαν από πολλών ετών τόσο οι πρώτοι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, όσο και οι ευσεβείς Χριστιανοί από όλη την Αττική.
Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]