Υποδοχή Κάρας Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθωνιάδα

Άγιον Όρος | Νικόλαος Κουϊμτσίδης

Με αισθήματα χαράς και ευφροσύνης έγινε σήμερα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία.
Την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιώαννου του Χρυσοστόμου από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, μετέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Αντιπρόσωπος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στις Καρυές π. Γεώργιος Βατοπαιδινός, καθώς και οι Καθηγητές της Εκκλησιαστικής Σχολής.
Στη συνέχεια η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου έναν εκ των Τριών Ιεραρχών, τοποθετήθηκε στο μέσω του Ναού όπου τελέστηκε σύντομη δέηση και προσκύνηση από τους μαθητές.
Τέλος στα γραφεία της Σχολής ακολούθησε αγιορείτικο κέρασμα, όπου εκεί οι Καθηγητές ενημέρωσαν τον Σεβασμιώτατο για το σπουδαίο έργο της Εκκλησιαστικής Σχολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έ.έ., Διεθνή Επιστημονική … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος … [...]