Υποδοχή της Παναγίας Οδηγητρίας του Μικροκάστρου στην Εράτυρα (ΦΩΤΟ)

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Οδηγητρίας του Μικροκάστρου υποδέχθηκαν στην Εράτυρα το απόγευμα της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου 2019, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο ιερός Κλήρος και οι κάτοικοι της Εράτυρας.
Την Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος συνόδευσαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Μικροκάστρου προς την Εράτυρα ιππείς από τον ομώνυμο σύλλογο Σιατίστης. Στην είσοδο του Χωριού σχηματίσθηκε ιερά πομπή κατά την εκκλησιαστική τάξη, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Σιατίστης προς τον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου η Ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε σε προσκυνητάριο στο κέντρο του Ιερού Ναού.
Της Ακολουθίας του Εσπερινού προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος συγχοροστατούντος από του παραθρονίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ. Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Αλεξίου προσεφώνησε τον οικείο Ποιμενάρχη και τον φιλοξενούντα Μητροπολίτη Καστορίας.
Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ τίμησε τον Πρωτοψάλτη κ. Χρήστο Τριανταφύλλου, τον επί σειρά ετών διακονήσαντα το ιερό αναλόγιο, με τον Σταυρό του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, διά χειρών του οικείου Ποιμενάρχου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επέδωσε το Ευεργετήριον Γράμμα και ο τιμώμενος Πρωτοψάλτης ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την μεγάλη τιμή.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

To τεράστιο βιολί

Η Κατερίνα μπήκε στο ωδείο. Μια πολύ ευγενική κυρία της είπε να περιμένει έξω από μια αίθουσα. Σε λίγο θα έκανε το πρώτο της μάθημα στο βιολοντσέλο. Ήταν πολύ χαρούμενη … [...]

Σόλων ο Αθηναίος

Ένας κοσμογυρισμένος σοφός ήταν ο Σόλωνας από την Αθήνα. Είδε και άκουσε πολλά στα εμπορικά του, κυρίως, ταξίδια και με την εμπειρία και τη σοφία του αγάπησε και ύμνησε … [...]