Υποδοχή της Παναγίας Παντάνασσας στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Κιλκίς | Χρήστος Καναρόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με αίσθημα πνευματικής χαράς ο Ιερός Κλήρος και ο ευλαβής Λαός της ακριτικής πόλεως του Κιλκίς υποδέχθηκαν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας εκ του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης, της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, το εσπέρας της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2018, στον Ιερό Ναό των Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων Κιλκίς.
Ο ερχομός της Παναγίας Παντάνασσας έρχεται να στηρίξει πνευματικά τους Κιλκισιώτες και να λαμπρύνει τον φετινό των Πολιούχων και Προστατών του Κιλκίς, Αγίων Πέντεκαιδεκα, που η ιερά τους μνήμη εορτάζεται πανδήμως και μεγαλοπρεπώς στις 28 Νοεμβρίου.
Την θαυματουργό και ιστορική Ιερά Εικόνα κόμισε ο Παν. Αρχ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, Προϊστάμενος της Ενορίας που φυλάσσεται το σεβάσμιο Εικόνισμα, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, ο οποίος και θα προεξάρχει του φετινού εορτασμού και την υποδέχθηκε επικεφαλής όλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.
Αμέσως μετά τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου του Κιλκίς και με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της τοπικής Μητροπόλεως.
Κιλκισιώτες καθόλη τη διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού και παρά τη βροχή προσέρχοντο για να προσκυνήσουν την θαυματουργή Εικόνα, η οποία και θα παραμείνει στον Ναό των Πολιούχων έως και το απόγευμα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.
Ανάμεσα τους παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών, δημοτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νομού.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ