Υποδοχή Τιμίας Κάρας Οσίου Δαυίδ στο 304 ΠΕΒ (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, με τις ευλογίες των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Στρατοπέδου «Τχη (ΠΖ) Ιωάννου Παπαϊωάννου (304 ΠΕΒ)», ο καθιερωμένος ετήσιος εορτασμός της άφιξης της Αγίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.
Την Αγία Κάρα μετέφερε στο Στρατόπεδο, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ συνοδεία σεβαστών Πατέρων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εγκαινιάστηκε και καθιερώθηκε, με κάθε επισημότητα η Νέο – Ιστορηθείσα εικόνα του Οσίου, ο οποίος έχει υπό την Σκέπη του στην μια πλευρά το Εργοστάσιο και στην άλλη τον Οικισμό «Ρήγας Φεραίος» στο Βελεστίνο όπου διαμένει μέρος του εργατοτεχνικού προσωπικού.
Η νέα εικόνα του Οσίου Ιστορήθηκε, με μέριμνα του 304 ΠΕΒ, από τον Αλχία (ΥΠ) Σωτήριο Αθανασιάδη του 3ου ΤΥΠ, κατόπιν ευλογίας και ειδικής άδειας του Καθηγούμενου της Ιεράς Μόνης, ο όποιος συνόδευε την Αγία Κάρα και προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας στην Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017.
Παρέστησαν ο Δκτης του 304 ΠΕΒ Σχης (ΤΧ) Γεώργιος Ουρουμίδης, ο Δκτης της 1ης Στρατιάς, Αντγος Δημόκριτος Ζερβάκης ο Δκτης της ΑΣΔΥΣ, Αντγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, ο Δντης ΔΤΧ/ΓΕΣ Υπτγος Σπυρίδωνας Βαζούρας και πλήθος Στρατιωτικών και Πολιτικών αρχών των Δήμων Βελεστίνου, Βόλου αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας ευρύτερα.
Η Θρησκευτική αυτή εκδήλωση έχει καταστεί θεσμός, καθώς η Αγία Κάρα του Οσίου Δαυίδ, επισκέπτεται ανελλιπώς, τα τελευταία 19 έτη το Εργοστάσιο και τυγχάνει της αποδοχής του συνόλου του εργαζομένου προσωπικού και της ευρύτερης κοινωνίας.
Το πανηγυρικό της τελετής περιέλαβε, συνοδεία πομπής αλόγων από τον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου κ’ Ελένης Βελεστίνου μέχρι την έδρα του 304 ΠΕΒ.
Απόδοση Τιμών από άγημα του Εργοστασίου την Στρατιωτική Μουσική της 1ης Στρατιάς, και περιφορά της εικόνας του Οσίου, ακολουθούμενη από πληθώρα πιστών.
Μετά το πέρας των τελετών, ακολούθησε μικρή δεξίωση σε υπαίθριο χώρο του Εργοστασίου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
{youtube}jsBj0lmVwEk{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λουκά, του Ευαγγελιστού. Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η εθνικότητα του … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]

Ο Αγιος Λουκας ο Ευαγγελιστης

Καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας. Ἦταν γιατρὸς στὸ ἐπάγγελμα, ὅμως γνώριζε πολὺ καλὰ τὴ ζωγραφικὴ τέχνη. Μάλιστα σὲ αὐτὸν ἀποδίδονται οἱ πρῶτες εἰκόνες τῆς … [...]