Υποδοχή Τιμίας Κάρας της Αγίας Βαρβάρας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Στέφανος Κατσιμάνης

Σύσσωμος Κλήρος και λαός υποδέχθηκαν με αισθήματα χαράς την Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας σήμερα, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμαριάς.
Την Τιμία Κάρα, την οποία εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος στα προπύλαια του Ιερού Ναού.
Στο σύντομο λόγο του ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε θερμά το Μητροπολίτη Τρίκκης για την τιμή που έκανε να αποδεχθεί την πρόσκληση και να προσκομίσει στην Καλαμαριά και στον ευλογημένο λαό της, το Ιερό αυτό Κειμήλιο.
Τέλος, το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας, ενώ προέτρεψε τους γονείς να ανατρέφουν τα παιδιά τους κατά τα πρότυπα της Εκκλησίας.
Να αναφερθεί, ακόμα, ότι η Αγία Κάρα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν έκανε σκλάβο

Ο Θεός όλους τους ανθρώπους τους έπλασε ελεύθερους. Κανένα δεν έκανε σκλάβο η φύση.   Αλκιδάμας (Αρχαίος Έλληνας σοφιστής) … [...]

11293 – Γέροντα, πως είναι η Παναγία;

Ο ιερομόναχος Χρυσόστομος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους περιγράφει την ερώτηση που έκανε ο Γέροντας Χριστόδουλος και ηγούμενος της μονής στον Γέροντα … [...]