Υποστήριξη Εκκλησιών Ιεροσολύμων και Κύπρου προς τους χριστιανούς του Κινάχοβτσυ

 

Την Ορθόδοξη κοινότητα του χωριού Κινάχοβτσυ της επαρχίας Τερνοπόλεως επισκέφθηκαν στις 25 Ιουλίου 2017 η αντιπροσωπεία των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ιεροσολύμων και Κύπρου.
Με τις προσευχές και τον λόγο τους οι επισκέπτες Ιεράρχες στήριξαν τους πιστούς, από τους οποίους οι σχισματικοί του «Πατριαρχείου Κιέβου» άρπαξαν δικό τους Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παυλου.
Στο ευχετήριο οίκο, ο οποίος κατά το παρόν χρησιμεύει ως τόπος συνάξεων της κοινότητας, ετελέσθη δοξολογία.
Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν θερμή υποστήριξη των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ιεροσολύμων και Κύπρου προς τους Ορθοδόξους χριστιανούς του χωριού και τους προσέφεραν ενθύμια.
«Μακάριοι είσθε, διότι αναγκάζεσθε να υπομείνετε διώξεις ένεκεν του Χριστού και της Ορθοδοξίας. Δεν πρέπει να χάνετε το κουράγιο σας, αλλά αντιθέτως οφείλετε να χαίρεσθε ἐν Κυρίῳ. Θέλουμε από την πλευρά μας να σας στηρίξουμε, προκειμένου να μείνετε στην δικαιοσύνη και την αλήθεια, ενδυναμούμενοι από το Σταυρό του Κυρίου ἡμῶν Ιησού Χριστού. Χριστός Ανέστη!», είπε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας Κύπρου.
Με τη σειρά τους οι χριστιανοί κάτοικοι του χωριού ευχαρίστησαν θερμώς τους Ιεράρχες για το αμέριστο ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

9540 – Φωτογραφίες από τη χθεσινή λαμπρή Πανήγυρη στο Χιλιανδαρινό κελλί Πατερίτσα που τιμάται στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Με αγιορειτική κατάνυξη εορτάστηκε χθες, 19/6 Αυγούστου, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο ομώνυμο Ιερό Χιλανδαρινό Κελί στο Άγιον Όρος.Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι … [...]