Φανάρι: «Είναι έμμεσος εκβιασμός του Πατριάρχη»

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Αξιολογώντας την εισήγηση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου που ζητά να μη γίνει η εκλογή Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην αυριανή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (11/5), στο Φανάρι εκτιμούν πως υπήρξε «καθοδήγηση» της απόφασης από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ο οποίος φέρεται να ζητούσε επίμονα η παραίτηση του να ισχύσει στα τέλη Μαϊου και να καθυστερήσει η εκλογή.
Θεωρούν δε την δημοσιοποίηση της απόφασης πριν επισήμως λάβει ο Οικουμενικός Πατριάρχης το γράμμα από τις ΗΠΑ ως έναν «έμμεσο εκβιασμό» του, ώστε να έρθει σε δύσκολη θέση και να υποκύψει στις πιέσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να γίνει η εκλογή τον Ιούνιο και να γίνει προσπάθεια να υπάρξει προώθηση άλλων υποψηφίων.
Η επιστολή η οποία έχει ημερομηνία Πέμπτη 9 Μαΐου υπογράφουν ο Γεώργιος Τσαντίκος αντιπρόεδρος, Κάθριν Μπουφίδη Γουώλς, γραμματέας, Ελένη Αλεν ταμίας, Δημήτριος Μόσχος πρόεδρος και Κωνσταντίνος Κάρας πρόεδρος Επιτροπής Διοίκησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12060 – Άνθρωπον ουκ έχω

Ο παράλυτος του Ευαγγελίου παραδειγματίζει και μπορεί να διδάξει τον σύγχρονο άνθρωπο.«Άνθρωπον ουκ έχω», φώναζε ο παράλυτος, δείχνοντας την μοναξιά του, αντιμετωπίζοντας … [...]