Φεστιβάλ χορωδιών Δημοτικών Σχολείων της Ναϊρόμπης και των περιχώρων του Υπ. Παιδείας της Κένυας

Ανάμεσα στους διακριθέντες είναι το Ορθόδοξο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κλήμεντος. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η μουσική και ο ρυθμός είναι έμφυτα μέσα στη ζωή των Αφρικανών.
Δεν θεωρείται ύπαρξη και υπόσταση χωρίς αυτά από την ώρα που γεννιούνται. Οι κινήσεις και ο ρυθμός αποτελούν – όσο φτωχοί και πεινασμένοι κι αν είναι πολλές φορές – το κέντρο της ζωής τους.
Έτσι, στον πρόσφατο διαγωνισμό – φεστιβάλ χορωδιών Δημοτικών Σχολείων – ανάμεσα σε χιλιάδες διαγωνιζόμενους, κέρδισε τη συμμετοχή του στον τελικό με δύο τραγούδια, το Ορθόδοξο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κλήμεντος, που βρίσκεται στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής. 
Ο Σεβασμιώτατος προσκλήθηκε από τα παιδάκια της χορωδίας ν’ ακούσει τα δύο τραγούδια που τους έφεραν στην πρώτη θέση.
Κατασυγκινημένος και ικανοποιημένος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον δάσκαλο και τα παιδάκια για τη μεγάλη τους προσπάθεια και για το αποτέλεσμα, ώστε να κάνουν όλους να αισθάνονται υπερήφανοι.
Να σημειώσουμε ότι τα παιδάκια του Δημοτικού αυτού σχολείου, τα πιο πολλά, είναι ορφανά ή ζουν με συγγενείς και φίλους τους. Η Μητρόπολη τούς παραχωρεί δωρεάν παιδεία, πρόγευμα και γεύμα, ιατρική περίθαλψη, στολή και παπούτσια.
Παρ’ όλη την οικογενειακή τους κατάσταση, τη φτώχεια και τη στέρηση πολλών αγαθών, όταν τους δίνεται η ευκαιρία, την αξιοποιούν και φανερώνονται τα έμφυτά τους ταλέντα.
Έτσι, στο δημοτικό αυτό, όπως και στο νηπιαγωγείο, διαπιστώνουμε ότι εφ’ όσον έχουν αυτή την ευκαιρία, προοδεύουν και αναδεικνύονται τέλειοι, με όλα τα απαραίτητα εφόδια που τους προσφέρει η Ορθόδοξη Εκκλησία δωρεάν και μπορούν στη συνέχεια, άνετα, να γίνουν άριστοι επιστήμονες και να βοηθήσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους καλύτερα και με πολλή επιτυχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περί οσφρήσεως

Ομιλία του π. Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου για την αίσθηση της όσφρησης, με αφορμή το βιβλίο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου «Περί φυλακής των πέντε αισθήσεων». Η ομιλία … [...]

«Τα συγκλονιστικά θαύματα που βεβαιώνουν και διαλαλούν την άμετρη αγάπη και τη στοργή της Παναγίας στους Έλληνες»

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, Σήμερα, αυτή τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι ορθόδοξοι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο τιμούν την Παναγία Μητέρα μας. … [...]

Η κοίμηση της Θεοτόκου

«Η πηγή τής ζωής εν μνημείω τίθεται καί κλίμαξ πρός ουρανόν ο τάφος γίνεται». (Προσόμοιον Μ.Εσπερινού Κοιμήσεως Θεοτόκου). Σήμερα, όπως καί σέ κάθε γιορτή αγίου τής … [...]