Φθιώτιδος: ''Δυστυχώς σήμερα ροχαλίζουμε τον ύπνο του αδιαφόρου''

Με λαμπρότητα και εθνικό παλμό εορτάσθηκε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου η φωτοφόρος σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου επί του Έθνους μας και η επέτειος του ΌΧΙ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από Ιερείς και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην μεγάλη Εορτή της Παναγίας μας και την Εθνική επέτειο του 1940.
Χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Η σημερινή Εορτή της Αγίας Σκέπης αγαπητοί μου αδελφοί έχει δύο κεφάλαια, το ένα είναι εκκλησιαστικό και θεολογικό και το άλλο είναι Εθνικό.
Εορτάζουμε το ΟΧΙ και τις πολλές ευεργεσίες της Παναγίας μας προς το Έθνος και την παρακαλούμε να σκεπάζει, να αγαπά και να προστατεύει πάντοτε την Πατρίδα μας.
Ο τορπιλισμός της Έλλης στο λιμάνι της Τήνου ήταν προσβολή για την Παναγία μας και ο λαός είπε ότι λαβώθηκε η Παναγία.
Ο λαός μας τότε είχε εσωτερικές ευαισθησίες και με την προσευχή και την πίστη του η Υπεραγία Θεοτόκος έσωσε το Έθνος μας.
Δυστυχώς σήμερα εμείς ροχαλίζουμε τον ύπνο του αδιαφόρου, ενώ γύρω μας χαλάει ο κόσμος και οι απειλές κύκλωθεν υπάρχουν και έχουν στραμμένα τον φθόνο τους και την κακία τους προς την Ελλάδα, δεν κάνουμε προσευχή και δεν καταφεύγουμε στον Θεό να μας βοηθήσει, αφηνόμαστε στις τύχες των ισχυρών, οι οποίοι σχεδιάζουν όπως αυτοιί εξυπηρετούνται γεοπολιτικώς και δεν ξέρουμε σε τι μοίρα και κατάσταση θα βρεθούμε πάλι.
Εμείς που είμαστε πιστοί και Έλληνες Πατριώτες εορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου ενώ ορισμένοι απάτριδες ομιλούν για την κατάργηση της Εορτής, την κατάργηση των παρελάσεων και του σημαιοστολισμού.
Το πρόβλημα είναι πως δεν ενεργοποιούμαστε και διερωτώμαι πως θα αντισταθούμε εάν υπάρξει μια απειλή;
Ο ηθικός και πνευματικό πόλεμος που γίνεται σήμερα είναι παρατεταμένος. Είναι χρέος μας να ομιλούμε για την πατρίδα και τα ιδανικά μας.
Η Ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας είναι η περηφάνια μας. Η Ελλάδα ανέκαθεν υπήρχε και πάντοτε θα είναι το προπύργιο της Ορθοδοξίας.
Είναι ευκαιρία να προβληματιστούμε να μην περνούν αυτές οι Εορτές ως θέαμα αλλά ως εμπειρία και εμπειρία κυρίως με την σκέπη της Παναγίας.
Θα σωθούμε μόνο εάν ζητήσουμε την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας».
Ακολούθως τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη Εθνική επετείω της 28ης Οκτωβρίου παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου μας, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξέφώνησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Υπάτης, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης κ. Σεραφείμ Κυρίτσης, ο οποίος στο τέλος της θαυμάσιας ομιλίας του καταχειροκροτήθηκε αυθορμήτως από τους πιστούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ