Φιλάρετος: ''Δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει η Σύνοδος των Επισκόπων''

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

Την άποψη ότι όλα τα αμφιλεγόμενα θέματα της διαδικασίας για την ενοποίηση της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας πρέπει να αποφασιστούν στο Συμβούλιο των Επισκόπων, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο “ουκρανικό ραδιοφωνικό”, ο επικεφαλής του λεγομένου «Πατριαρχείου Κιέβου» Φιλάρετος Ντενισένκο.
Ο Φιλάρετος Ντενισένκο τόνισε ότι “ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των Επισκόπων για την εκλογή του επικεφαλής, αλλά πως το χρονοδιάγραμμα αυτό το εξαρτάται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο”.
Σε άλλο σημείο ο Φιλάρετος ανέφερε πως “ακόμη δεν είναι γνωστό πόσοι Ιεράρχες του Πατριαρχείου Μόσχας θα συμμετέχουν στο εν λόγω Συμβούλιο”.
”Στο Συμβούλιο των Επισκόπων για την εκλογή του Επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναμένεται να συμμετάσχουν 40 Επίσκοποι από το Πατριαρχείο Κιέβου και 14 Επίσκοποι από την Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία. Όσον αφορά την συμμετοχή Επισκόπων από το Πατριαρχείο της Μόσχας, είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φιλάρετος.
Να αναφερθεί ότι ο Φιλάρετος σχολίασε και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου της λεγόμενης “Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας”, τονίζοντας ότι οι διαφωνίες μεταξύ των εκκλησιών σχετικά με το καταστατικό χάρτη και το όνομα της ενωμένης τοπικής εκκλησίας θα αποφασιστουν στο Συμβούλιο και όχι πριν από αυτό.
“Καλώ τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο να λύσουμε τις διαφορές και τις όποιες αμφιβολίες δημόσια” – υπογράμμισε ο Φιλάρετος Ντενισένκο.
Κλείνοντας ο Φιλάρετος υπογράμμισε: “Ένα πράγμα γνωρίζουμε, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης στέκεται σταθερά στην θέση του για την χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πότε η ύλη φέρνει χαρά.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την 16 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Είναι το σχολείο μου

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας το δρόμο της τιμής.   Άλκοτ Άμος (Αμερικανός φιλόσοφος)     … [...]

Χειμερινές εικόνες

Καλημέρα με μία όμορφη εικόνα από τα ορεινά μας που ντύθηκαν τα χειμερινά τούς. Περτούλι σήμερα.   … [...]

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

  Να παύσει η συστηματική περιφρόνησης της θρησκείας εκ μέρους των πολιτικών ανδρών, επιστημόνων, λογίων, δημοσιογράφων και άλλων. Να συμμορφωθεί η ανωτέρα τάξις με … [...]