Φιλάρετος: ''Είμαστε εν αναμονή της εκχώρησης Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία''

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

Ο αυτοαποκαλούμενος Πατριάρχης του λεγόμενου “Πατριαρχείου του Κιέβου” Φιλάρετος Ντενισένκο, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι αναμένει να λάβει τον τόμο της αυτοκεφαλιάς την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον Φιλάρετο η απόφαση για αυτοκεφάλια στην Ουκρανία, μπορεί να ληφθεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία συνέρχεται από την Τρίτη 9 ως Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.
“Νομίζω ότι δεν θα καθυστερήσουμε στο να εγκριθεί ο Τόμος της αυτοκεφαλιάς. Εάν εγκριθεί σε αυτή την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα μπορέσουμε να συγκαλέσουμε την λεγόμενη Ενωτική Σύνοδο. Πιστεύω ότι η αυτοκεφαλία θα δοθεί εντός του 2018” – δήλωσε χαρακτηριστικά ο σχισματικός Πατριάρχης Φιλάρετος.
Επίσης ο λεγόμενος Πατριάρχης Φιλάρετος εξήγησε ότι η εν λόγω Σύνοδος θα αποτελείται από 41 επισκόπους του Πατριαρχείου Κιέβου και 10 επισκόπους της ουκρανικής εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας.
{youtube}qObaYD5hNxI{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]