Φιλίππων Στέφανος: ''Να αντιμετωπίσουμε το θέμα με νηφαλιότητα''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Στην πρωινή εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος, σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού.
“Να αντιμετωπίσουμε το θέμα με νηφαλιότητα, ηρεμία και ησυχία και να δούμε περί τίνος πρόκειται” – ανέφερε μιλωντας στον ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος, σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού.
Ο Σεβασμιώτατος ξεκαθάρισε από την αρχή ότι στην περασμένη Ιεραρχία έγινε μία αναφορά στην υπόθεση αυτή της επικοινωνίας του Μακαριωτάτου με τον Πρωθυπουργό, ενώ υπογράμμισε ότι το κοινό ανακοινωθέν δεν λέει κάτι για χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας.
“Εκκλησία είμαστε όλοι, και ο κλήρος και ο λαός. Και πολιτεία είμαστε όλοι γιατί είμαστε πολίτες αυτού του Κράτους” – δήλωσε ο Μητροπολίτης Καβάλας.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι “πρέπει όλοι να δούμε ότι το Κράτος μας, έρχεται σε άμεση επικοινωνία με την Εκκλησία. Επομένως δεν πρέπει να κινούμεθα με σκέψεις που προσβάλουν την νοημοσύνη μας”.
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
{youtube}54j692SoAZE{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Οι Άγιοι είναι τα ζωντανά παραδείγματα ανθρώπων που ακολούθησαν τα διδάγματα του Χριστού, των Αγίων Πατέρων και ήταν ενεργοί στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Είναι εφικτό για … [...]

Ο ακούραστος ρήτορας

Ένας από τους τρεις Ιεράρχες και προστάτες των γραμμάτων που γιορτάζουμε σήμερα, είναι ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Ήταν ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος, αφού, από την … [...]

Από τον εντοπισμό, στην συντήρηση και την αποκατάσταση: Η ιστορία διάσωσης ενός αμφιπρόσωπου εκκλησιαστικού λάβαρου

Στο παρόν άρθρο παρουσιάζονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης ενός αμφιπρόσωπου εκκλησιαστικού λάβαρου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του χωριού Μόλιστας. … [...]