Φιλίππων Στέφανος: ''Να θεραπεύσουμε τη ψυχή μας στην Εκκλησία του Χριστού'' (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος

Με την λαμπρότητα και τις τιμές που αρμόζει για την ενάρετη ζωή τους και την μεγάλη τους προσφορά προς τον συνάνθρωπο ο Λαός της Θεσσαλονίκης πανηγύρισε τους Αγίους και θαυματουργούς Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό στον ομώνυμο Ιερό Ναό της ακρόπολης, στα κάστρα της Θεσσαλονίκης.
Παραμονή της εορτής των Αγίων Αναργύρων και παρά το τσουχτερό κρύο, οι ευσεβείς πιστοί της άνω πόλης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Συκεών κ. Σίμο Δανιηλίδη και την Πρόεδρο του Γ’ Δημοτικού Διαμερίσματος κα. Ελισσάβετ Καλαϊτζίδου, συμμετείχαν στην λιτανεία της θαυματουργής Ιερής Εικόνας των Αγίων και των τεμαχίων των Ιερών τους Λειψάνων, συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομικής Διευθύνσης Θεσσαλονίκης στους ανηφορικούς δρόμους της περιοχής του Επταπυργίου.
Του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, με τη συμμετοχή του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμ. π. Φωτίου Ζαρζαβατσάκη καθώς και Ιερέων της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης. 
Στο βίο των δύο αδελφών Αγίων αναφέρθηκε συντόμως ο νέος Ποιμενάρχης, υπογραμμίζοντας ότι το χρήμα δεν τους εξουσίασε και υπηρέτησαν τον άνθρωπο με αγάπη Χριστού.
“Το χρήμα καταστρέφει τους ανθρώπους όταν δεν είναι σε θέση να το αξιολογήσουν σωστά και να το τοποθετήσουν στη διακονία της αγάπης των ανθρώπων. Τρία είναι τα κυριότερα κακά που επικρατούν στη σύγχρονη εποχή και δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε όπως θα έπρεπε, το χρήμα, η δόξα και η ροπή στις σαρκικές και οποιαδήποτε άλλες ανήθικες καταστάσεις στη ζωή μας” είπε μεταξύ των άλλών ο Σεβασμιώτατος και παρότρυνε τους πιστούς να αναζητήσουν πρωτίστως την πνευματική θεραπεία μέσα στην Εκκλησία και στο δάκρυ της εξομολόγησης, της προσευχής, της Θ. Ευχαριστίας και της δοξολογίας προς τον Τρισάγιον Θεόν.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του προς το πυκνό εκκλησίασμα αναρωτήθηκε αν μπορούν οι άνθρωποι να προσφέρουν στον συνάνθρωπο χωρίς χρήματα και απαιτήσεις, να προσφέρουν δηλαδή την αγάπη του Χριστού μας, το δάκρυ μας στο δάκρυ τους σε όσους πάσχουν, την χαρά μας στη χαρά τους σε όσους χαίρονται, τον πόνο μας στον πόνο τους σε όσους πόνουν.
Τέλος ευχήθηκε η Χάρις του Θεού να είναι κοντά σε όλους, να αγιάζει και να κατευθύνει τα βήματα όλων και οι Άγιοι Ανάργυροι να βοηθούν, να ενισχύουν και να θεραπεύουν όλους, και ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον πανηγύριζοντα Ιερό Ναό της ακρόπολης.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μνημονευουμε γιατι αγαπαμε…

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης Μερικοί ρωτούν γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και των ζώντων στις προσευχές που κάνουμε γι’ αυτούς. Ο Θεός σαν … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]

Ειλικρινά…

Γράφει ο Καθηγούμενος Πορφύριος της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βέροιας Ειλικρινά, χαίρομαι περισσότερο όταν υπάρχει κριτική σε κάτι που εκφράζουμε παρά όταν υπάρχει σιωπή, … [...]