Φιλανθρωπική δράση των εκπαιδευτηρίων ''Πνοή Αγάπης'' της Εκκλησίας της Αλβανίας

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Μια κίνηση αγάπης, εμπνευσμένη από τον Αρχιεπίσκοπο της Αγάπης, Αλβανίας κ. Αναστάσιο, έκαναν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «Πνοή Αγάπης» (εννιάχρονο σχολείο και λύκειο) στο Αργυρόκαστρο, που λειτουργεί η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Έφτιαξαν με τα χέρια τους πολύχρωμα σαπούνια και τα έσοδα από τη διάθεσή τους σε Bazaar, δόθηκαν, ενόψει του Πάσχα, σε φιλανθρωπικό σκοπό.
Και μέσα από αυτή τη δράση αποδείχθηκε ότι η πρωτοβουλία του Προκαθημένου Αλβανίας να δημιουργήσει και να στηρίζει σύγχρονες εκπαιδευτικές δομές, καθώς και το ενδιαφέρον του Σεβ. Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου για την απρόσκοπτη λειτουργία τους στην επισκοπική περιφέρειά του, αποτελεί σπουδαία επιλογή.
Και αυτό, γιατί, τα εκπαιδευτήρια «Πνοή Αγάπης», δεν προσφέρουν μόνο γνώσεις υψηλού επιπέδου και κατάρτιση, αλλά και διαπαιδαγώγηση και διδασκαλία ήθους, έτσι ώστε η μόρφωση να καταλήγει ουσιαστικά σε δια-μόρφωση χαρακτήρων.
Γι’ αυτό βασικός προσανατολισμός είναι να παρέχεται μια παιδεία, που καλλιεργεί τη φιλανθρωπία, το σεβασμό στο διπλανό και ειδικά στον αδύναμο και στον πάσχοντα, την ελευθερία σε συνδυασμό με την υπευθυνότητα, την υγιή και αφανάτιστη προσωπικότητα.
Και καταφέρνουν, σ’ αυτό το πλαίσιο, τα εκπαιδευτήρια «Πνοή Αγάπης», τα άτομα, που σπουδάζουν σ’ αυτά, να εξελίσσονται σε ολοκληρωμένα πρόσωπα, χρήσιμα για την κοινωνία. Να βλέπουν τη ζωή τους με ελπίδα.
Να χαίρονται την κάθε στιγμή τους ως δώρο πολύτιμο του Θεού. Να ανοίγουν τα μάτια και να χορταίνουν φως, ακόμα και όταν σκοτεινιάζει στο επίγειο στερέωμα.
Να διατηρούν πάντα πρόθυμη την ύπαρξή τους για κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο, καθώς και έτοιμη την ψυχή τους για τις τρικυμίες και τις απρόσμενες περιπέτειες του βίου. Και να ανανεώνουν τον ενθουσιασμό τους για αρετή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η καρδιά και ο Θεός

Ἅγιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος Ὁ Θεὸς βρίσκεται παντοῦ. Καὶ σὰν βρεῖ καρδιὰ ποὺ δὲν Τοῦ ἐναντιώνεται, καρδιὰ ταπεινή, μπαίνει μέσα της καὶ τὴ γεμίζει χαρά. Τόση εἶναι ἡ … [...]

Προετοιμασία για την Μ. Εβδομάδα

Ο μακαριστός ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος, μιλώντας για τη σημασία των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου, εξηγεί πώς μπορούμε να ζήσουμε τα μεγάλα γεγονότα της … [...]