Φιλανθρωπικό Μπαζάρ και εορτή του Αγίου Λαζάρου στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του τριήμερου Πασχαλίου Φιλανθρωπικού Bazaar του Ιδρύματος «ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ», στην Αίθουσα «Αριστοτέλης» του Δημαρχείου Χαλκίδος, με προϊόντα τα οποία κατασκευάζουν και προσφέρουν κάθε χρόνο, με πολλή αγάπη, οι πολλοί εθελοντές του Ιδρύματος.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ως Πρόεδρος του Ιδρύματος ευχαρίστησε όλους τους κοπιάσαντες για την αγάπη και την αφιλοκερδή προσφορά τους, ιδιαιτέρως τα περί αυτόν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία καθημερινά εργάζονται και προσφέρουν, αλλά και τους πολλούς φίλους του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων και ο παρόν Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, για την αγάπη τους και τη στήριξή τους, η οποία φάνηκε και από την πληθωρική προσέλευσή τους στα Εγκαίνια, αλλά και κατά την διάρκεια λειτουργίας του Bazzar. 
Το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε κατά την Ιερά Πανήγυρη του Ι. Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο της Πόλεως Χαλκίδος.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Πόλεώς μας με επικεφαλής τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη.
Πολλοί χριστιανοί προσήλθαν στο Κοιμητήριο και συμμετείχαν στα Άχραντα Μυστήρια, εκδηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο την πίστη μας στην κοινή εκ νεκρών Ανάσταση.
Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος και κήρυξε το θείο λόγο, αναφερθείς στο μυστήριο του θανάτου και της Αναστάσεως.
Όλες οι ιερές ακολουθίες της πανηγύρεως μεταδόθηκαν ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm) και το αναλόγιο διακόνησαν οι ιεροψάλτες Ιωάννης Παπασωτηρίου, Δημήτριος Θεοδοσίου και οι περί αυτούς χορωδοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12060 – Άνθρωπον ουκ έχω

Ο παράλυτος του Ευαγγελίου παραδειγματίζει και μπορεί να διδάξει τον σύγχρονο άνθρωπο.«Άνθρωπον ουκ έχω», φώναζε ο παράλυτος, δείχνοντας την μοναξιά του, αντιμετωπίζοντας … [...]