Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής στην Ιερά Σύνοδο (ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια του μαθήματος «Δογματική Β’», το οποίο διδάσκεται στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών από τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, επισκέφθηκαν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος περί τους εκατό φοιτητές για να ενημερωθούν για την οργάνωση και διοίκηση της Ιεράς Συνόδου και της Εκκλησίας της Ελλάδος εν γένει. Τους φοιτητές υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού.
Ο κ. Γιαγκάζογλου, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του, ανέφερε ότι η επίσκεψη αυτή δεν είναι τυπική, αλλά ουσιαστική, γιατί πρέπει να συνδέεται οργανικά η διδασκαλία της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο με την Εκκλησία.
Ο Μακαριώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους φοιτητές και ευχαρίστησε τον κ. Γιαγκάζογλου για την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό μία τέτοια συνάντηση να πραγματοποιείται στον χώρο Διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, ούτως ώστε οι φοιτητές να ενημερωθούν εκ του σύνεγγυς για το έργο που επιτελείται.
Επίσης ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να αποτελέσει ζηλευτό παράδειγμα και για άλλες συναντήσεις κατά περίσταση και καθ’ ομάδες, ενώ εξέφρασε την ευχή να πραγματοποιηθούν ανάλογες επαφές και με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών.
Όπως τόνισε ο Μακαριώτατος, τέτοιου είδους ανταλλάγές απόψεων μεταξύ της Διοικούσας Εκκλησίας, Κεντρικής ή Τοπικής, των Καθηγητών και των φοιτητών των Θεολογικών Σχολών, με γνώμονα την καθαρή αλήθεια σε όλους τους τομείς, ωφελούν όλους.
Ακολούθως, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Φιλόθεος Θεοχάρης, παρουσίασε εν συντομία το έργο που επιτελείται στην Ιερά Σύνοδο.
Εν συνεχεία ο λόγος δόθηκε στους Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωάννη Καραμούζη και Εντιμ. κ. Εμμανουήλ Παπαμικρούλη, Συνεργάτες της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο της σημαντικής αυτής Συνοδικής Επιτροπής και στους διμερείς θεολογικούς διαλόγους με τις κατά τόπους Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες και τις Χριστιανικές Ομολογίες.
Ο Συντονιστής των Κλάδων της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ε.Μ.Υ.Ε.Ε.) και Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας απάντησε στο ερώτημα, πως προβάλλεται και κοινοποιείται το έργο της Εκκλησίας.
Μετά την ενημέρωση δόθηκε η δυνατότητα στους φοιτητές να υποβάλουν ερωτήματα προς τον Μακαριώτατο, ενώ μετά από ένα κέρασμα και την διανομή ευλογιών σε όλους υπό του Μακαριωτάτου, οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στα Γραφεία και την Βιβλιοθήκη της Ιεράς Συνόδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

"Και πάλι κίνησα να 'ρθώ, Χριστέ μου"

  "Και πάλι κίνησα να 'ρθώ, Χριστέ μου, στην αυλή σου, να σκύψω στα κατώφλια σου τα τρισαγαπημένα, όπου με πόθο αχόρταγο το λαχταρεί η ψυχή μου. Η σάρκα μου … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαϊου, του Αγίου Ιερομάρτυρος ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ και των συν αυτώ ΑΚΑΚΙΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ και ΠΟΛΥΑ

Πατρίκιος ο Άγιος Ιερομάρτυς και οι συν αυτώ Άγιοι Μάρτυρες Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος ηξιώθησαν των στεφάνων του Μαρτυρίου εις την Προύσαν της Μικράς Ασίας επί του … [...]

Προφητείες για τον Χριστό

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]