Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ έψαλλαν τον Ακάθιστο στον Άγιο Θεράποντα Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας και κατάνυξης τελέσθηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα Κ. Τούμπας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Στην ακολουθία ενώπιον της Ιερής Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, προεξήρχε ο Παν. Αρχίμ. Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού, και συμμετείχε 70μελή χορωδία, αποτελούμενη από φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, υπό την καθοδήγηση του Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Πατρώνα και Καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής του Πανεπιστημίου.
Παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, του Κοσμήτωρα και μελών των Πρυτανικών Αρχών, πλήθος κόσμου προσήλθε στον μεγαλοπρεπή Ναό για να τιμήσει το ιερό πρόσωπο της Παναγίας, της Μητέρας του κόσμου και του Υιού και Λόγου του Θεού και προστάτιδα του Έθνους και της πατρίδος μας.
Για την σημασία της καλλιέργειας της παραδοσιακής βυζαντινής μουσικής μίλησε δι’ ολίγων ο π. Ιάκωβος, τονίζοντας ότι αποτελεί ενθαρρυντικό γεγονός όταν νέοι άνθρωποι ασχολούνται με την βυζαντινή μουσική, εκφράζοντας παράλληλα και τα θερμά του συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του προς τους συμμετέχοντες για την άψογη παρουσία τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μυστικό δείπνο

Η Ελένη με τον άντρα της και τα πέντε παιδιά τους πήγανε μια μικρή εκδρομή, λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα. Είχανε υποσχεθεί στα παιδιά παιχνίδι, και φαγητό στην … [...]