Χαριουπόλεως Ιωάννης: ''Μεγάλη ταλαιπωρία για τους λαϊκούς η απόφαση της Μόσχας''

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

“Η απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας να διακόψει την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, λόγω των ενεργειών του στην Ουκρανία ήταν υπερβολική, και πρέπει να ακυρωθεί, τουλάχιστον για τους λαϊκούς” – τόνισε μέσω επιστολή του ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως, Πατριαρχικός Έξαρχος των εν Δυτική Ευρώπη Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παρασόδεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Επίσης ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως, υπογραμμίζει ότι, η απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας είναι “μεγάλη ταλαιπωρία”.
“Λόγω του μονομερούς και υπερβολικού χαρακτήρα, απόφασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες. Σύμφωνα όμως με την Ορθόδοξη Εκκλησιολογία, αυτή η απαγόρευση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στους λαϊκούς” – αναφέρει ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως.
Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Ιωάννης αναφέρει ότι “οι βαπτισμένοι άνθρωποι δεν είναι ιδιοκτησία των Επισκόπων, αλλά μέλη της ενιαίας Εκκλησίας. Ο Ορθόδοξος π.χ. της Αγίας Πετρούπολης πο μετακομίζει στην Κρήτη, παύει να είναι μέλος της Ρωσικής Εκκλησίας και γίνεται μέλος της Εκκλησίας της Κρήτης”.
Να αναφερθεί ότι ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως, στην επιστολή του, εκφράζει την ελπίδα ότι σύντομα θα ξεπεραστεί η διακοπή κοινωνίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών.
Ακόμη διαβεβαιώνει τους κληρικούς του Πατριαρχείου Μόσχας για την αδελφική αγάπη του, τονίζοντας ότι το συντομότερο δυνατό θα μπορέσουν και πάλι να συλλειτουργήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ