Χειροτονήθηκε ο πρώτος Ιερέας για την επαρχία Σαγκουρού της Ι.Μ. Κανάγκας

Στην Θεολογική Σχολή της Κινσάσας βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος προκειμένου να παραδώσει μαθήματα στους φοιτητές προ της λήξεως του πανεπιστημιακού έτους.
Άλλωστε περί τους σαράντα φοιτητές προέρχονται από την Μητρόπολή του. Η Θεολογική Σχολή της Μητροπόλεως Κινσάσας εξυπηρετεί ανάγκες θεολογικής καταρτίσεως κληρικών και υποψήφιων κληρικών και λαϊκών συνεργατών και των ιερών Μητροπόλεων Κατάγκας και Κανάγκας.
Με την ευκαιρία αυτή χειροτόνησε τον τελειόφοιτο διάκονο φοιτητή της Θεολογικής Σχολής που προέρχεται από την Μητρόπολή του π. Μιχαήλ, προκειμένου σε ένα μήνα να μεταβεί στο μακρινό Σαγκουρού από όπου και κατάγετε για αναλάβει τα εφημεριακά του καθήκοντα και την ιεραποστολική του δράση.
Είναι ο πρώτος κληρικός που χειροτονείται από αυτή την μακρινή περιοχή. Ο Θεός να τον δυναμώνει διότι τον περιμένει πολύ δουλειά.
Μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος Θεοδόσιος του είπε «σήμερα παρελαύνουν μπροστά σου όλοι οι Άγιοι του Θεού. Σημαία τους είναι ο Σταυρός του Χριστού. Τον Σταυρό εκείνον που η Αγία μας Εκκλησία, σήμερα αποθέτει και στους δικού σου ώμους. Αυτός θα είναι και η δικιά σου σημαία. Με αυτόν θα προχωράς, θα είναι το στήριγμά σου, θα είναι το όπλο σου και το καύχημα σου. Θα πετύχεις γιατί θα σε προστατεύουν όλοι οι Άγιοι. Θα σε προστατεύει η ευχή του Πατριάρχου μας»
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδόσιος μετέφερε σε όλους τους φοιτητές τις πατριαρχικές ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Νικηφόρο αφενός για την παραχώρηση του Ιερού Θυσιαστηρίου για να χειροτονήσει τον διάκονό του και αφετέρου δια την συμβολή της Μητροπόλεως Κινσάσας δια της Θεολογικής του Σχολής και στην δική του Μητρόπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΖ΄ (17η) Ιουλίου, μνήμη της Αγίας και καλλινίκου Μάρτυρος ΜΑΡΙΝΗΣ.

Μαρίνα η μακαρία κόρη και καλλιπάρθενος Μάρτυς ήτο από την Αντιόχειαν της Πισιδίας, τον καιρόν Διοκλητιανού ή Κλαυδίου Καίσαρος εν έτει σο΄ (270), από γονείς περιφανείς. … [...]

Δεν εχουμε αλλο δρομο απο την αγαπη! Μολις κυκλοφορησε το νεο βιβλιο του Μακαριστου Μητροπολιτη Σισανιου και Σιατιστης Παυλου

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΗ αγάπη είναι, η ζωή και η ζωή έχει αξία όταν βιώνεται σαν αγάπη. Οι εγωισμοί, ο φθόνος, οι ιδιοτροπίες, που διώχνουν την αγάπη απ' την καρδιά μας, είναι … [...]