Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β'

Την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον ιερό παρεκκλήσιο Παναγίας του Τράχωνα στο Στρόβολο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος χειροτόνησε σε διάκονο τον τελειόφοιτο φοιτητή θεολογίας του ΑΠΘ Ανδρέα Χρίστου από τη Λευκωσία.
Κατά την εκφώνηση του κηρύγματος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, κάλεσε τον νεοχειροτονηθέντα να κρατεί πάντοτε ψηλά τη σημαία της πίστεως και της αρετής, για να φωτίζει με το παράδειγμά του τους ανθρώπους.
Τον κάλεσε, επίσης, να έχει απεριόριστη, ανιδιοτελή και απροσωπόληπτη αγάπη προς όλους αδιακρίτως τους ανθρώπους και να ευεργετεί, να βοηθά και να προσφέρει.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Ανδρέας Χρίστου δέχθηκε τις ευχές όλων των παρευρισκομένων για καρποφόρο διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μωυσέως Ωδή

Ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων συγκαταλέγεται ο Γέρων Μωυσής Αγιορείτης. Η ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του όσο και … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]