Χειροτονία Διακόνου από τον Διδυμοτείχου Δαμασκηνό (ΦΩΤΟ)

Μια σπουδαία εκδήλωση μνήμης για τα 95 χρόνια από την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ε.ε, στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Κάτω Πατησίων (οδού Αχαρνών), με θέμα «Ο ξεριζωμός είναι πικρός, φέρνει πόνο και λυγμό και μένουν θύμησες τρανές από τις πατρίδες που αναγκάζεσαι να φύγεις».
Συμμετείχαν οι Θρακιώτες των Αθηνών, η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ναού και άλλοι Σύλλογοι Θρακιωτών και φίλων της Θράκης από τα προάστια των Αθηνών.
Της Θείας λειτουργίας και της επιμνημόσυνης δέησης προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος χειροτόνησε σε Διάκονο, με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τον υποψήφιο Γεώργιο Δραχτίδη από την Νέα Ορεστιάδα.
Ο Σεβασμιώτατος μετά την επιμνημόσυνη δέηση αναφέρθηκε στα γεγονότα της εκκένωσης της Ανατολικής Θράκης το 1922, στη Συνθήκη των Μουδανιών και στη Συνθήκη της Λωζάννης και κάλεσε τους απανταχού Θρακιώτες να κρατούν τα γεγονότα αυτά ζωντανά στη μνήμη τους και να συμβάλουν όλοι για μην επαναληφθούν παρόμοια εγκλήματα. Ακολούθησε πολιτιστική εκδήλωση με ομιλίες, τιμητικές βραβεύσεις και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από τη Θράκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο του (ΦΩΤΟ)

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ πραγματοποιήθηκαν οι φετινές Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο και Προστάτη Άγιο της πόλεως του … [...]

H Μεγάλη Νίκη της Ζωής

Η Ζωή είναι μια τόση δα μικρή ζαχαρίτσα. Ζει ανέμελα στην αγαπημένη της Ζαχαροχώρα, παρέα με τους ξεχωριστούς της φίλους. Όμως ένα τρομερό γεγονός θα συμβεί και θα … [...]