Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr, Στέφανος Κατσιμάνης

Μέσα στη χαρμόσυνη Χριστουγεννιάτικη περίοδο που διανύουμε, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς είχε την ευκαιρία να βιώσει την εξέχουσα χαρά της Χειροτονίας εις Διάκονον και της εισόδου στην Ιερατική της οικογένεια ενός νέου μέλους της.
Ο νέος αυτός προέρχεται από την Ενορία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Νέας Κρήνης και αποτελεί αποτέλεσμα της πνευματικής εργασίας του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Δημητρίου Θεοδώρου, ως και της ανίστακτης φροντίδας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου για τη νεότητα.
Η χειροτονία του Διακόνου Πασχάλη Χριστοδούλου, ο οποίος είναι θεολόγος και κατηχητής, έγινε σήμερα, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου ε.ε., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας εκκλησία εορτάζει τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Νέας Κρήνης από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.
Μαζί του συλλειτούργησαν Ιερείς και Διάκονοι, εκπρόσωποι του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος κ. Αλεξίου, με τον οποίο Γέροντα συνδέεται τόσο ο νέος Διάκονος όσο και η νέα Διακόνισσα, η οποία τυγχάνει γυμνάστρια, καθώς και Ιερείς εξ’ ομόρων Ιερών Μητροπόλεων.
Ο νεοχειροτονούμενος στο λόγο του με βαθειά συγκίνηση ευχαρίστησε όλους αυτούς που τον στήριξαν στην απόφαση του αυτή, αλλά και γενικότερα στην πορεία της ζωής του.
Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα, Πρωτοπ. του Οικουμενικού Θρόνου, π. Δημήτριο Θεοδώρου, αλλά και τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Ιουστίνο, για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλλαν.
Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος με λόγους πατρικής αγάπης υπέδειξε στο νέο Διάκονο την υψίστη τιμή της Ιερωσύνης, αλλά και την υψίστη ευθύνη της Ιερωσύνης.
Σε μια περίοδο, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, που η πίστη μας και οι Ιερείς μας δοκιμάζονται, η χειροτονία ενός νέου ανθρώπου αποτελεί σημείο ελπίδας μια που κάθε κληρικός λιτανεύει το Σταυρό και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού μέσα στον κόσμο, μεταγγίζοντας την ελπίδα του Χριστού.
Του συνέστησε ότι το μεγαλύτερο όπλο που θα πρέπει να διαθέτει είναι η αγάπη προς το Θεό και προς τους συνανθρώπους τους οποίους, οφείλει να διακονήσει με αυτοθυσία και ταπείνωση.
Συνεχάρη δε, τη Διακόνισσα Αγγελική, διότι προέτρεψε και στήριξε τον άνδρα της στη σοβαρή αυτή απόφαση.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προέβη και στην εις Πρωτοπρεσβύτερον Χειροθεσία του π. Δημητρίου Γαλάνη, ο οποίος είναι ένας εκ των τριών εφημεριών του Ναού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός

Του Ιερομ. Γεωργίου Αλευρά στην Romfea.grΔικαίου της Ιεράς Σκήτης Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους Όταν ένας λαός δεν διδάσκεται από την ιστορία, δυστυχώς εκείνη … [...]