Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Μέσα στο χαρμόσυνο και πανηγυρικό κλίμα της Αναστάσεως του Χριστού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ιερούργησε το Σάββατο της διακαινησίμου εβδομάδος στην ιερά μονή Παναγίας Γουμερά Μακρυνίτσας.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προέβη στην εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Αναστασίου,στον οποίο έδωσε το όνομα Ιωακείμ, για να βοηθά και ως διάκονος πλέον στο λειτουργικό πρόγραμμα της μονής.
Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα απευθυνόμενος στον νεοχειροτονηθέντα δίνοντας ωφέλιμες συμβουλές και παραινέσεις.
Τον προέτρεψε να προκόβει πάντοτε στην υπακοή και την ταπείνωση και να αναδειχθεί άξιος διάκονος θεού και ανθρώπων κατά το παράδειγμα του Ιησού Χριστού που ήλθε να διακονήσει και να δώσει την ψυχή του λύτρον αντί πολλών.
Ευχήθηκε, τέλος, στον ίδιο και τους συγγενείς του αγλαόκαρπη διακονία κάτω από την σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, προστάτιδας της Ιεράς μονής, και του Αγίου και Δικαίου Ιωακείμ του Θεοπάτορος και πάντων των Αγίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η τόλμη των Μυροφόρων

«Ηγόρασαν αρώματα ίνα ελθούσαι αλείψωσιν αυτόν» Το μυστήριο της θείας οικονομίας το υπηρέτησε ολόκληρη η κτίση. Όταν Εκείνος άπλωσε τα χέρια Του πάνω στο Σταυρό, η γη … [...]