Χειροτονία Επισκόπου Ζελενογκράντ Σάββα (ΦΩΤΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Την Κυριακή της Απόκρεω 3 Μαρτίου 2019 ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, προεξήρχε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα.
Με τον Πατριάρχη Κύριλλο συλλειτούργησαν πλειάδα Μητροπολιτών της Εκκλησία της Ρωσίας, καθώς και κληρικοί του Πατριαρχείου Μόσχας.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μόσχας, χειροτόνησε τον Αρχιμανδρίτη Σάββα (Τουτούνωφ) σε Επίσκοπο Ζελενογκράντ.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν βουλευτές, εκπρόσωποι του Δημάρχου Μόσχας, Αξιωματούχοι, καθώς και πλήθος πιστών.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος προς τον νεό Επίσκοπο, τον προέτρεψε να θυμάται πάντα ότι είναι ένας ταπεινός διάκονος στον Αμπελώνα του Χριστού.
Επίσης αναφέρθηκε στην διοικητική εμπειρία που έχει τόσα χρόνια, αφού πέρασε από σημαντικές θέσεις των κεντρικών υπηρεσιών του Πατριαρχείου Μόσχας.
Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας έδωσε πατρικές συμβουλές στον νέο Επίσκοπο, ενώ τον προέτρεψε να είναι κοντά στους νέους, και η αγάπη του να είναι παράδειγμα προς όλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]