Χειροτονία Επισκόπου Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης Προδρόμου

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη | ekkairo.org

Παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Μπόλαρη έγινε στο ναό του Αγίου Νικολάου στο Κάιρο, η χειροτονία του νέου Επισκόπου Τολιάρας και Νότιας Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.
Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, λύγισε κατά την χειροτονία του νέου Επισκόπου. Με δάκρυα στα μάτια μίλησε για την εποχή που ήταν μητροπολίτης Καμερούν όπου τα πόδια του μάτωναν από τις κακουχίες, όταν μετέβαινε από περιοχή σε περιοχή για να ασκήσει το ποιμαντικό του έργο.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συμβούλεψε τον νέο Επίσκοπο στις δύσκολες στιγμές να έχει πίστη στο Θεό και να προσεύχεται, να κοιτάζει το γαλανό ουρανό της Μαδαγασκάρης και να προσεύχεται.
Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, του περιέγραψε εικόνες που θα αντικρύσει κατά την ποιμαντορία του στα βάθη της Αφρικής. Του μίλησε για τα μικρά παιδιά που θα έρχονται δίπλα του για να ζητήσουν την ευλογία του.
Του μίλησε όμως και για τις στιγμές που δεν θα έχει πια να τους δώσει τα μικρά δωράκια που τους προσφέρουν τόση χαρά. Τότε θα αγγίζεις, τα κεφαλάκια τους, είπε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον νέο Επίσκοπο, και μην σε νοιάζει εάν είναι πληγωμένα ή έχουν ασθένειες, θα είναι σαν να αγγίζεις τα βρέφη που σκότωσε ο Ηρώδης.
Ο νέος επίσκοπος, σεμνός και ταπεινός μίλησε με δάκρυα στα μάτια για τους γονείς τους, αλλά και τους πατέρες της Εκκλησίας που τον συντρόφευσαν και τον καθοδήγησαν στα βήματά τους.
Μίλησε όμως με ευγνωμοσύνη και για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο από του οποίου το έργο εμπνέεται και παίρνει θάρρος για να συνεχίσει το έργο του.
Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν ο νέος επίσκοπος ενεδύθη τα άμφια του αρχιερέα.
Άξιος! Φώναξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, όλοι οι ιεράρχες και το εκκλησίασμα. Άξιος φώναξε και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μπόλαρης ο οποίος ασπάσθηκε και πήρε την ευλογία του νέου ιεράρχη.
Ο νέος επίσκοπος, σεμνός και ταπεινός μίλησε με δάκρυα στα μάτια για τους γονείς τους, αλλά και τους πατέρες της Εκκλησίας που τον συντρόφευσαν και τον καθοδήγησαν στα βήματά τους.
Μίλησε όμως με ευγνωμοσύνη και για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο από του οποίου το έργο εμπνέεται και παίρνει θάρρος για να συνεχίσει το έργο του.
Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν ο νέος επίσκοπος ενεδύθη τα άμφια του αρχιερέα. Άξιος! Φώναξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, όλοι οι ιεράρχες και το εκκλησίασμα. Άξιος φώναξε και ο υφυποργός Εξωτερικών κ. Μπόλαρης ο οποίος ασπάσθηκε και πήρε την ευλογία του νέου ιεράρχη.
Μετά τη χειροτονία ο νέος ιεράρχης προσέφερε άρτο στους πιστούς, και σε πρώτη από όλους τη μητέρα του που ήταν συγκινημένη.
Παρόντες στη χειροτονία του νέου Επισκόπου που έγινε στην Πατριαρχική Επιτροπεία στο Χαμζάουι, ήταν δεκάδες ιεράρχες, ανάμεσά τους ο μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.Ευστάθιος, ο Άκκρας κ.Νάρκισσος, ο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, ο Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, ο Καμερούν κ. Γρηγόριος, ο Κατάνγκας κ. Μελέτιος, ο Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος και Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος. Επίσης, τη χειροτονία παρακολούθησε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Μιχάλης Διάμεσης, της Κύπρου κ. Χάρης Μορίτσης.
{youtube}Dkl4_s8PDgU{/youtube}
{youtube}NNmRcKo8k6I{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μακεδονία: Η Κιβωτός της Ρωμηοσύνης

Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος Ἡ Ιερά Μητρόπολή μας, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἀφιερώνει τό Ἡμερολόγιό της 2019 στήν «Μακεδονία μας». Στήν ἔκδοση αὐτή ὑπάρχει καί ἡ … [...]

Βεβήλωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Του Παντελή Φύκαρη Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ

Καταγωγή Ο Μέγας Ευθύμιος γεννήθηκε το 377 στην Μελιτινή της Αρμενίας, κοντά στον Ευφράτη ποταμό. Τότε βασίλευε ο Γρατιανός. Ήταν από επίσημη οικογένεια. Ο πατέρας … [...]