Χειροτονία Νέου Διακόνου και κουρά Μοναχής στην Ι. Μ. Σιδηροκάστρου

Πανηγυρική θεία Λειτουργία τελέστηκε το Σάββατο προ της Χριστού Γεννήσεως, ανήμερα της μνήμης της Αγίας και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαλτερού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.
Κατά τη διάρκεια της θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροτονία σε διάκονο του Στέφανου Καρυπίδη, ενός φερέλπιδος οικογενειάρχη νεαρού καταγόμενου από γειτονική ενορία, με αξιόλογη δράση και πολυετή προσφορά στον τομέα του κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, ιδιαίτερα στην προσπάθεια που επιχειρεί η Μητρόπολη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις “Άγιος Παύλος”.
Στην θεία Λειτουργία και στο μυστήριο της χειροτονίας παρέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους Γέροντας Αλέξιος, ο πνευματικός καθοδηγητής του νεοχειροτονηθέντος Αρχιμ. Σεραφείμ Ατματζίδης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννης Καλαϊτζής και πλήθος ιερέων και διακόνων, που ήλθαν από την τοπική και ευρύτερη περιφέρεια για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον νεαρό κληρικό, αλλά και να προσευχηθούν όλοι μαζί ´´ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ´´ να τον στερεώνει ο Κύριος και να τον ενισχύει στο δύσκολο της διακονικής, και ιερατικής μετέπειτα, πορείας.
Στην ομιλία του ο νεοχειροτονηθείς εξέφρασε με περιεκτικό τρόπο τα συναισθήματα του και αναφέρθηκε εύστοχα και κατανοητά στο διακονικό έργο που καλείται να αναλάβει εφεξής, ευχαρίστησε δε τα άτομα που τον επηρέασαν καθοριστικά ώστε να λάβει την απόφαση να αφιερώσει τη ζωή του στη διακονία του θεού με προεξάρχοντες τους γονείς του, που τον γαλούχησαν πνευματικά και τον ανέθρεψαν με το γάλα της πίστεως, τον πνευματικό του πατέρα, που ήταν πάντοτε δίπλα του συμβουλεύοντάς τον και καθοδηγώντας τον σε κάθε αγαθό έργο, και την σύζυγό του, που δέχθηκε ταπεινά να σηκώσει κι αυτή το βάρος της απόφασής του ως σύντροφος και συνοδοιπόρος στην ιερατική του ζωή.
Ο Σεβασμιώτατος, απ´ την πλευρά του, εκφράζοντας έκδηλα την συγκίνηση του για το γεγονός της εισόδου ενός νέου και δυναμικού ατόμου στο δυναμικό της Μητροπόλεως, τον προέτρεψε να αξιοποιήσει τα τάλαντα που του χάρισε ο Θεός προς δόξαν του Τρισαγίου Ονόματός του και χάριν της τοπικής εκκλησίας, ώστε ´´εὐαρεστὼν θεῷ καὶ ἀνθρώποις´´ να κάνει περήφανο τον Επίσκοπό του αλλά και την Εκκλησία ολόκληρη, του ευχήθηκε δε το Πανάγιο Πνεύμα, που θα τον επισκιάσει κατά την τέλεση της χειροτονίας, να κατασκηνώνει μέσα του ἐσαεὶ και να τον καθιστά φωτεινό οδοδείκτη που θα συγκεντρώνει γύρω του τα λογικά πρόβατα, θα τα αγκαλιάζει, θα τα προστατεύει, θα τα καθοδηγεί.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου προσκληθείς από την Ηγουμένη της Αδελφότητας, Γερόντισσα Ιακώβη, για να παραβρεθεί στην ακολουθία της ρασοφορίας μιας νέας δόκιμης μοναχής, που έλαβε χώρα με το πέρας του Εσπερινού παρουσία όλων των μοναχών, των γονέων της και πολλών ευλαβών χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν στη νέα μοναχή καλόν αγώνα και καλή μετάνοια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός

Του Ιερομ. Γεωργίου Αλευρά στην Romfea.grΔικαίου της Ιεράς Σκήτης Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους Όταν ένας λαός δεν διδάσκεται από την ιστορία, δυστυχώς εκείνη … [...]