Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και πνευματικής αγαλλίασης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος εορτάσθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Ευσταθίου, πολιούχου άλλοτε της Αδριανούπολης, και ημέρα επετείου των εγκαινίων του Ναού, που έγιναν στις 20 Σεπτεμβρίου 1959, από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Κωνσταντίνο.
Το εορταστικό κλίμα συμπληρώθηκε από την εις Διάκονο χειροτονία του π. Σεραφείμ (κατά κόσμον Ευθυμίου Ντόβα) αποφοίτου του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. Πατρών, εκ Παπαδατών Αγρινίου, από τον οικείο Επίσκοπο.
Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος προς το χειροτονούμενο, δανειζόμενος σκέψεις από την επ’ εκκλησίας αναγνωσθείσα αποστολική περικοπή προς Εφεσίους, κεφ. 6, στιχ. 10-17, τόνισε· «Σήμερα αγαπητέ μου π. Σεραφείμ στρατολογείσε από το Χριστό, όπως ο τιμώμενος άγιος Ευστάθιος, για να υπηρετήσεις την Εκκλησία ως στρατιώτης του Χριστού και της Πατρίδος στην ευαίσθητη και ακριτική αυτή περιοχή. Γι’ αυτό καλείσαι να ενδυθείς τη δύναμη του Χριστού και την πανοπλία των χαρισμάτων του αγίου Πνεύματος, που σου προσφέρονται σήμερα, για να στερεώνουν την πίστη σου, να ενθαρρύνουν την αγωνιστικότητά σου και να εδραιώνουν την ελπίδα σου».
Αφ’ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος έκειρε Ρασοφόρο τον υποψήφιο στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης, τον οποίο χειραγώγησε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Βαρθολομαίος Αστεριάδης, παρουσία των οικείων του και φίλων οι οποίοι έσπευσαν να παραστούν στο γεγονός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Το σύμπλεγμα του διωγμού…»

Του Σεβ. Μητροπολίτου Πτολεμαϊδος Εμμανουήλ στην Romfea.gr «… συνέκλεισε γάρ ο Θεός τους πάντας εις απείθειαν ένα τους πάντας ελεήση…» Ο διωγμός είναι μέσα στη «φύση … [...]

Ο Θεός είναι Αγάπη και Δικαιοσύνη…

 Καλά άνθρωποι που δεν διαβάζουν τη Γραφή, έστω παρασύρονται από δημοσιογράφους και λένε ότι ο Θεός είναι μόνον αγάπη και αγνοούν τη δικαιοσύνη Του. Αλλά και … [...]