Χειροτονία νέου Διακόνου στο Κάϊρο

 
Με την Σεπτή εντολή και ευλογία της Α. Θ. Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ κ Θεοδώρου του Β’ την Παρασκευή 21 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καϊρου, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Παύλου Magued Naeim Georgy Yani.
Το μυστήριο της χειροτονίας τελέσθηκε στον κατάμεστο από ευσεβή λαό, Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ντάχερ της Αραβοφώνου κοινότητος Καΐρου.
Ο νέος Διάκονος είναι έγγαμος με Πανεπιστημιακή μόρφωση και εκκλησιαστικό ήθος. Προέρχεται από τα σπλάχνα της κοινότητος, κάτι το οποίο χαροποίησε ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο ως επίσης και όλους τους χριστιανούς που προσήλθαν να συμπροσευχηθούν, να αναφωνήσουν και να ευχηθούν το Μουσταχετ!!! (ΆΞΙΟΣ )
Με τις χειροτονίες προ λίγων μηνών του π. Θεοδώρου Σουσου και του π. Παύλου ανοίγει μία νέα σελίδα για το Αραβόφωνο ιερό κλήρο και ποίμνιο του Πατριαρχειου μας.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως Νικόλαος οι πρόεδροι της Αραβοφώνου Κοινότητος και πολλοί επίσημοι. Οι Πρόσκοποι του Ναού έδωσε την δική της έντονη παρουσία παιανίζοντας χαρμόσυνα εμβατήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]