Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Σιατίστης Αθανάσιο (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ευτυχίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, όπου και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστορίας κ.Σεραφείμ και Σισανίου και Σιατίστης κ.Αθανάσιος.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Σισανίου και Σιατίστης κ.Αθανασίου η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Σεβαστιανού Τάσση, ο οποίος θα διακονήσει την Αρχιερατική Περιφέρεια Επταχωρίου στον ορεινό Γράμμο.
Στην Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συμμετείχαν Κληρικοί από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς καθώς και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, ενώ πλήθος λαού παραβρέθηκε, προσευχήθηκε, μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων και ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα Κληρικό θεάρεστη και καρποφόρα διακονία.
Να σημειώσουμε ότι στις πατρικές συμβουλές που απήυθυνε στον χειροτονηθέντα ο Σεβασμιώτατος κ. Αθανάσιος, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αγάπη, που ως τρόπος ζωής πρέπει να διέπει τον προσωπικό αλλά και δημόσιο βίο των Ιερέων, τόσο στην εκκλησιαστική τους διακονία όσο και στην πνευματική τους προσφορά.
Στο τέλος της Θείας λειτουργίας διαβάστηκε η ευχή στα κόλλυβα του Αγίου και ο Ιερομόναχος π.Σεβαστιανός χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης.
Η Θεία Χάρις, προκάλεσε έκδηλη συναισθηματική και πνευματική φόρτιση κλήρου και λαού, και κατέλειπε χαρά, ειρήνη και ευλογία στις ψυχές όλων όσων βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος ανανεώνοντας ταυτόχρονα την Πίστη και την Ελπίδα στον Πανάγαθο Θεό.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διάφορα Θέματα • Οταν πεις την λέξη Εξομολόγηση ο άλλος αντιδράει λές και βάζει το χέρι του στην πρίζα.

Οταν πεις την λέξη Εξομολόγηση ο άλλος αντιδράει λές και βάζει το χέρι του στην πρίζα. ..Αρχίζουμε και ξεπερνάμε και τους ειδωλολάτρες έχουμε φύγει μπροστά κατά πολύ.Το … [...]