Χριστιανές γυναίκες κατασκήνωσαν σε Μονή και ενίσχυσαν την πίστη τους (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr

Ογδόντα χριστιανές γυναίκες από τα Τίρανα, με την παρότρυνση και τη φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, με σκοπό να ενισχυθούν στην πίστη τους και με τη σειρά τους να διαφωτίσουν τα περιβάλλοντά τους, κατασκήνωσαν για δύο ημέρες στη Μονή του αγίου Ιωάννου του Βλαδίμηρου, κοντά στο Ελμπασάν.
Ανάμεσά τους βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος, που ιερούργησε στη θεία λειτουργία, καθώς και ο επίσκοπος Βίλιδος Άστιος, που ήταν μεταξύ των ομιλητών.
Το πρόγραμμα, εκτός από προσευχές, ανταλλαγή απόψεων σε μικρές ομάδες, τραγούδια, χορό και διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, περιλάμβανε και ανάπτυξη θεμάτων πνευματικού ενδιαφέροντος.
Ο επίσκοπος Άστιος, ένας προσοντούχος κληρικός, δίπλα στον Μακαριώτατο Αναστάσιο, προέτρεψε τις γυναίκες, να σκορπίζουν, κατά το πρότυπο της Μάρθας και της Μαρίας, καθημερινά με την ίδια τη ζωής τους το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης γύρω τους.
Να κάνουν, δηλαδή, ότι έκαναν οι πρώτοι Χρισιανοί.
Λίγοι αυτοί, ασκούσαν μοναδική φωτιστική και αναγεννητική επίδραση, έχοντας το φλογερό ζήλο να διακηρύξουν το μήνυμα του Ευαγγελίου παντού.
Στη θεματική ενότητα: «Να ενισχυθούμε με την πίστη», αναφέρθηκε ότι μέσω αυτής ο Θεός ενεργεί αναρίθμητες φορές και προσφέρει μύριες ευκαιρίες στον άνθρωπο για να σωθεί.
Η ζωή μας σε όλα τα επίπεδα πρέπει να αποτελεί μια απόδειξη της πίστης μας.
Η πίστη δεν μπορεί να είναι χλιαρή ή συναισθηματική, αλλά πραγματική, ισχυρή και ενεργητική.
Τρίτο ζήτημα, που αναπτύχθηκε ήταν: «Πώς θα γίνουμε ιεραπόστολοι στις οικογένειές μας;».
Η απάντηση είναι μάλλον απλή: Αν θερμανθούμε από το θείο ζήλο, που καταφλέγει τις ψυχές μας.
Τότε από μέσα μας θα διαχέεται στους άλλους, με ιλαρότητα και προθυμία, το χρέος της αγάπης και της προσφοράς.
ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Άρχισαν να οργανώνονται στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Αλβανίας πενθήμερα κατασκηνωτικά προγράμματα για παιδιά.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με πρωτοβουλία και ευλογία του Μητροπολίτη Απολλωνίας και Φίερι Νικολάου και με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, οργανώθηκε στο ναό Αγίας Τριάδας στο χωριό Σμέμαν ωφέλιμη και χαρούμενη κατασκήνωση.
Με ακολουθίες, με διδασκαλία, με τραγούδια, με παιχνίδια στην παραλία, με μπάνια. Εξάλλου από τη Μητρόπολη Ελμπασάν, με τη φροντίδα του Επισκόπου Αντωνίου, έγινε κατασκήνωση 60 παιδιών στη Ζαβαλίνα. Και εδώ πλούσιο πρόγραμμα με μαθήματα, τραγούδια, χειροτεχνία και παιχνίδια.
Η κατασκήνωση έκλεισε και μ’ ένα χαρούμενο γεγονός: Τη βάφτιση ενός κοριτσιού.
Αυτές οι κατασκηνώσεις βοηθούν τα παιδιά να γίνουν άνθρωποι φωτεινοί.
Στην καρδιά τους μπαίνει ήρεμα και απαλά ο Θεός και τη δροσίζει και την ανακουφίζει.
Δίνεται σ’ αυτά η δυνατότητα να γνωρίσουν το γνήσιο Χριστιανισμό.
Να πάρουν τα ερεθίσματα, ώστε να συμπεριφέρονται ως ουράνιοι άνθρωποι και επίγειοι άγγελοι. Να ζουν για το Χριστό και ο Χριστός να ζει μέσα τους.
Να είναι η έμπνευση και η κινητήρια δύναμή τους.
Έτσι μεταμορφώνονται σε πιο δυναμικές και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκοιμήθη ο Γέροντας του Οσίου Παταπίου

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” προσφέρει στους αναγνώστες βιβλία της θρησκευτικής βιβλιογραφίας μαζί με την εφημερίδα. Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει … [...]

Μετάνοια και προκοπή.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 22 Ιουλίου 2019. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:ioannisieromonaxos@gmail.com … [...]