Χριστιανουπόλεως Προκόπιος: ''Να εμπνευστούμε από τις αρετές του Αγίου Νικολάου'' (ΦΩΤΟ)

Νίκαια | Αθανάσιος Θανόπουλος

 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό στη Νίκαια.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλασιούμενος από τον, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας Αρχιμ. Χρυσόστομο Παναγόπουλο, τον Προϊστάμενο του Ναού π. Αθανάσιο Λειβαδιά, τους συνεφημερίους π. Αναστάσιο και π. Αντώνιο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τις αρετές του Αγίου Νικολάου.
”Είναι αναμφισβήτητη αλήθεια ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας από τους πλέον αγαπητούς Αγίους στον Ορθόδοξο ελληνικό λαό αλλά και σε όλους τους αδελφούς λαούς της Ορθοδοξίας. Ο ευσεβής λαός μας συχνά επικαλείται τον Άγιο Νικόλαο και ιδιαίτερα οι ναυτικοί μας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως.
Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος τόνισε: ”Πρέπει να φύγουμε απόψε από τον πανηγυρικό εσπερινό ενδυναμωμένοι από το παράδειγμα του Αγίου Νικολάου. Να εμπνευστούμε από τις αρετές που τον έκαναν Άγιο και Θαυματουργό. Οι αρετές του Αγίου Νικολάου ήταν η πίστη του στον Χριστό, η ασκητικότητά του, καθώς ήταν άνθρωπος νηστείας και προσευχής και η τρίτη αρετή ήταν η ελεημοσύνη.”
”Στόχος της ζωής μας είναι η σωτηρία μας και ο αγιασμός και για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να έχουμε κυρίως αυτά τα τρία χαρακτηριστικά του Αγίου Νικόλαου. Να πιστεύουμε στον Χριστό, να πολεμούμε εναντίον των παθών μας και να έχουμε αγάπη προς όλους” υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος.
Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό για να τιμήσει τον προστάτη της ενορίας του και να προσκυνήσει την ιερά εικόνα του, ενώ τους ύμνους έψαλλαν οι Πρωτοψάλτες του Ναού κ.κ. Καρπούζης και Οικονομίδης συνοδεία πολυμελούς βυζαντινού χορού.
Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ