Χριστούγεννα με παλαιό στην Ι.Μ. Ταμασού

Με μεγάλη προσέλευση εκατοντάδων Ρωσοφώνων ορθοδόξων και άλλων κανονικών παλαιοημερολογητών απ´όλη την Κύπρο, εορτάστηκαν σήμερα τα Χριστούγεννα με το παλαιό ημερολόγιο στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των εν τη γη διαλαμψαντων Αγίων, ο οποίος βρίσκεται στην κοινότητα Επισκοπειό στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπολεως Ταμασου και Ορεινής.
Της ακολουθίας προέστη ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ.Ησαίας, συμπαραστατούμενος από τους ρωσόφωνους και ρουμανόφωνους κληρικούς της Μητροπόλεως.
Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν τους πιστούς εκ μέρους του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Καδής και ο πρέσβυς της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο κ. Στανισλάβ Οσάτσιν.
Μετά το πέρας της ακολουθίας προσφέρθηκε χριστουγιενιάτικο πρόγευμα για όλους, κόπηκε βασιλόπιτα και ακολούθως τα ρωσόφωνα παιδιά και οι μεγάλοι των κατηχητικών του ιερού ναού παρουσίασαν πλούσιο χριστουγενιάτικο πρόγραμμα με σκετσάκια και τραγούδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

Τα πρώτα χρόνια Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 297 μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από πολύ μικρή ηλικία έζησε τους διωγμούς που είχαν εξαπολύσει οι ειδωλολάτρες και … [...]