Ψαλτική εκδήλωση στο Βικαριάτο Παλαιστινιακών και Ιορδανικών Ορθόδοξων Κοινοτήτων ΗΠΑ

Το Σάββατο 22 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε., το Βικαριάτο των Παλαιστινιακών και Ιορδανικών Ορθόδοξων Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, οργάνωσε Ψαλτική εκδήλωση εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στο Milpitas στην Καλιφόρνια.
Τους ύμνους απέδωσε άψογα η χορωδία “Al – Salam” με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Nader Zaki.Η Ψαλτική εκδήλωση καλύφθηκε δημοσιογραφικά από τον Ορθόδοξο Τηλεοπτικό Σταθμό του Βικαριάτου ”St. Andrew Orthodox TV”.
Η συμμετοχή των πιστών στην εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού προσήλθαν πιστοί ακόμα και από την Νεβάδα.
Προ του πέρατος της εκδήλωσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Δαμασκηνός Αλαζράϊ μίλησε καταλλήλως για το βαθύτερο νόημα των ημερών του Αγίου Δωδεκαημέρου και ευχαρίστησε τον χοράρχη και τα μέλη της χορωδίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη φήμη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου στα αραβικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.

Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα … [...]